İnegöl'ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yıl Dönümü

BURSA - İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, İnegöl'ün düşman işgalinden kurtuluşunun, 91. yıl dönümü için "Kurtuluş Şenlikleri" programının hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, 6 Eylül'de başlayacak programların, 8 Eylüle kadar süreceğini söyledi.

Şen, yaptığı açıklamada, programların, 6 Eylül'de, saat 10.30'da, çelenk sunumuyla başlayacağını bildirdi. İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı'nın göndere çekilmesinin ardından, şehitlik ziyaretinin gerçekleştirileceğini, bazı ziyaretlerde bulunacaklarını dile getiren Şen, İshakpaşa Camisi'nde okutulacak mevlidin ardından protokol üyelerinin katılımıyla mehter takımı eşliğinde, kortej yürüyüşü ve fener alayının gerçekleştirileceğini bildirdi.

Etkinlikler kapsamında "Kurtuluş" filminin gösterileceğini ve konserlerin olacağını da kaydeden Şen, "Ben buradan tüm programlarımıza ilçe halkımızı, sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri, dernek, kurum ve kuruluşları özellikle bekliyor ve davet ediyorum" dedi.

Şen, şöyle konuştu:

"İnegöl'ü gerçekten İnegöl yapan, İnegöl'ün bu günlere gelmesinde çok değerli katkıları ve emekleri olan, özellikle o kurtuluşa şahitlik etmiş değerli şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet ve minnetle anabilmek adına bu organizasyonları kaymakamlık ve garnizon komutanlığıyla tertip ettik. Değerli halkımızın evlerini bayraklarla süslemesinden tutun da, düzenlenecek programlara katılımına kadar kurtuluş etkinliklerimizi renklendirip, coşkumuzu arttırmasını beklemekteyiz. Bu vesile ile tüm ilçe halkımızı organizasyonlarımıza davet ediyorum. Şimdiden kurtuluş günümüz kutlu olsun."

Kaynak: AA