Hak-iş Başkanı Mahmut Arslan’dam Demokratikleşme Paketine Tam Destek

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Demokratikleşme Paketi, Türkiye’nin yolunun demokrasi yolu olduğunun teyididir” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketinin, Türkiye’deki demokratikleşme sürecinin devam etmesi ve demokratikleşme yolundaki kararlılığın gösterilmesi açısından önemli bir adım olduğunu belirtti.

Arslan, “Türkiye’nin gündeminde yer alan zor konulara pakette yer verilerek, demokratik önerilerin yapılması, demokrasi yönünde tabuların her geçen gün kırıldığının bir göstergesidir” dedi

Paketle birlikte demokratikleşme yolunda atılmakta olan adımlara yeni bir adımın daha eklendiğini belirten Arslan, şunları kaydetti:
“Demokratikleşme paketi, Türkiye’nin yolunun demokrasi yolu olduğunun teyidi niteliğindedir. Demokratikleşme paketi içerisinde yer alan ve özellikle yasal düzenleme gerektiren reformlar, TBMM sürecinde tartışılarak şekillenecektir. En kısa zamanda yasal ve anayasal düzenlemeler yapılarak süreç başarıyla tamamlanmalıdır. Sivil toplum örgütlerinin de sürece katkısının alınması paketin içeriğinin geliştirilmesi ve toplumun bütün kesimlerince kabul görmesi açısından önem taşımaktadır. HAK-İŞ olarak, Türkiye’nin demokrasi başta olmak üzere hayata dair her alanda yeni ve çağdaş standartlara kavuşması en büyük talebimizdir. Türkiye’nin birikimleriyle bu dönüşümü gerçekleştireceğine, reform çalışmalarını kesintisiz sürdüreceğine inanıyor, bu çalışmaların yeni ve sivil bir anayasa ile taçlanmasını bekliyoruz.”
Kaynak: İHA