Büyükçekmece’de İlk Hasadı Başkan Akgün Biçti

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’de her yıl geleneksel olarak kutlanan Ayçiçeği Hasat Şenliği’ne katılarak ilk hasadı çiftçilerle birlikte biçti.

Büyükçekmece’de İlk Hasadı Başkan Akgün Biçti
Büyükçekmece’de her yıl geleneksel olarak kutlanan Ayçiçeği Hasat Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün de katıldığı şenlikte, ilk önce Karaağaç Köyü’nde köy kahvaltı yapıldı. Burada çiftçilerle buluşan Başkan Akgün, çiftçilerin üretimde karşılaştıkları zorlukları masaya yatırdı. Akgün’e Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Coşkun Kaynak ve bölgede çiftçilik yapan vatandaşlar eşlik etti. Çiftçiliğe verilen değerin bir an önce arttırılması gerektiğini söyleyen Başkan Akgün, kaliteli tarım için gerekli yatırımların yapılması yönünde çiftçilere gerekli desteğin verilmesi gerektiğini söyledi.

"KOMİSYONCULAR KAZANIYOR"
Hükümetin tarımsal reform yapması gerektiğini belirten Akgün, “Çiftçiler emeğinin karşılığını alamıyor. Çiftçi bu yüzden tarlasını terk edince tarımsal üretim anlamında kendisine yeten nadir ülkelerden olan Türkiye, buğdayı bile ithal etmek zorunda kalıyor. İthal edilen ürünler organik olmadığı gibi pahalı da oluyor. Bu döngüde çiftçiler değil, komisyoncular kazanıyor” dedi.

Çiftçilerin sorunlarının çözüme kavuşması için hükümetin reform tarzında iyileştirmeye gitmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Hasan Akgün, “Üretim için gerekli kaynakların çiftçiler için yaratılması ve satış için iç pazarın canlı tutulması şart. Bu zor işin sürdürülmesi için çiftçilerimizin haklarını sonuna kadar savunmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN AKGÜN, TEK BAŞINA TARLAYI BİÇTİ
Kahvaltıdan sonra çiftçilerle birlikte Karağaç’taki bir ayçiçeği tarlasına gelen Akgün, biçerdöverin başına geçerek ilk hasadı kendi elleriyle biçti. Akgün’ün biçerdöverin başına yardım almadan tek başına geçmesi dikkat çekti. Hızını alamayan Akgün, bir vatandaşın tarlasında biçme işlemini tek başına bitirdi.
Kaynak: İHA