Bitlis’te Taziye Evleri Okuma Salonlarına Dönüştürülüyor

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında taziye evleri okuma salonlarına dönüştürülüyor.

Bitlis’te Taziye Evleri Okuma Salonlarına Dönüştürülüyor
Yükseliş ve Hüsrevpaşa mahallelerinde bulunan taziye evlerinin okuma salonuna dönüştürülmesi ile ilgili olarak düzenlenen törenlere katılan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, bu projenin Türkiye’ye örnek olacağını, Türkiye’deki 80 bin taziye evinin işlevsellik kazandırılarak toplum yararına kullanılmasının sağlanacağını söyledi.

Vali Yurdakul, “Burada toplanan protokol üyeleri ve sevgili öğrencilerimiz, bu küçücük projenin önünde toplandık. Proje küçük ama anlamı çok büyüktür. Örnek ve rol model olması yönüyle projemiz çok büyüktür. Bugün Türkiye’de 80 binden fazla taziye evi olduğu söyleniyor. Bu taziye evlerini kullanamıyoruz. Bir vefat olduğunda 3 gün açık tuttuğuz bu yerleri daha sonra kapatıp gidiyoruz. Hal bu ki, bu binalarda tuğla çimento gibi milli servet kullanılmıştır. O zaman bu milli serveti milletin emrine ve hizmetine sunmalıyız. Bir yıl önce başlattığımız bu projemizi realize edememiştik. Proje sahibini bekliyormuş. Bu projeyi hayata geçiren Milli Eğitim Müdürümüz M. Emin Korkmaz’a ayrıca teşekkür ediyorum. Buradan bu mahallenin gençleri, yaşlıları ve çocukları faydalanacak. Bir taraftan üst katta Kur’an-ı Kerim öğrenecekler. Diğer taraftan taziye zamanlarında dualar okunacak. Onun dışında da öğrencilerimiz burada kitapla ve internetle buluşacaklar. Burada hocalarımız öğrencilerimize rehberlik edecekler. Dinlerini, dünyayı, yaşamı, hayatı ve hepsinden önemlisi insana saygıyı öğrenecekler. Bu bakımdan binanın küçüklüğüne ve projenin küçüklüğüne bakmayın, bu proje çok büyük bir projedir. Bu projede emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere Bitlis Belediyesi’ne, Türk Telekom Bitlis İl Müdürlüğü’ne, İl Müftülüğümüze, mahallenin eski muhtarı Bayram Kurttekin’e ve mahalle halkına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışta konuşan Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise, burada taziye evi yapımı sırasında muhtarın da destekleri ile hayırseverlere aracılık ettiklerini söyledi.

Alaydın, “Buradaki eğitim öğretimle milletimize, devletimize ve Bitlisimize faydalı çocuklar ve gençler yetiştirmek arzusundayız. Bizler birkaç yıldır, bu tarz yerlerde ‘Bilgi Evleri’ açıyoruz. Bu evler okul dışında etüt merkezleri gibi çalışmalarını sağlıyoruz. İnşallah burası da verimli bir şekilde işletilir. Burada emeği geçen başta eski muhtar Bayram Kurttekin olmak üzere bütün herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler ve protokol üyeleri tarafından açılan okuma salonu protokol tarafından gezildi. Bilgisayar, kütüphane ve dershaneden oluşan okuma salonunun açılışı verilen ikramla sona erdi. Aynı şekilde Hüsrevpaşa Mahallesi’nde bulunan taziye evinin de açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA