Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Köylüoğlu Açıklaması

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Özel Sanko liselerinin Avrupa'da 15 ülkeden 145 okulun katılımı ile gerçekleşen Ingenious Projesinde Türkiye'yi temsil eden 10 okul arasında yer aldığını bildirdi.

Köylüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, European School Net tarafından koordine edilen 8 milyon avro bütçeli Ingenious projesiyle bu eğitim yılında öğrencilere laboratuvarlarda farklı deneysel çalışmalar yapma, büyük küresel firmalardan uzmanlarla online çalışmalara katılma, Avrupa'daki diğer okulların öğrencileri ile ortak platformda buluşma imkanı sunulduğunu belirtti.

Öğrencilerin fen, matematik ve mühendislik alanlarına ilgilerini artırılması ve okul-endüstri işbirliğinin güçlendirilmesini öngören proje kapsamında, okulun daha önce iki çalışma gerçekleştirdiğini ifade eden Köylüoğlu, şunları kaydetti:

"Özel Sanko liseleri, Avrupa'da 15 ülkeden 145 okulun katımıyla gerçekleşen Ingenious Projesinde Türkiye'yi temsil eden 10 okul arasında yer alıyor. Proje çerçevesinde öğretmen ve yöneticiler de İspanya, Belçika, Almanya ve Slovakya'daki atölye çalışmalarına katıldı.

Bu toplantılar Avrupa'daki diğer ülkelerin liselerinde uygulanmakta olan fen ve matematik alanındaki ders uygulamalarını yakından takip etme imkanı sundu."

Özel Sanko Koleji, Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi'nde uygulanan Sanko Eğitim Programını da bu platformda paylaştıklarını ifade eden Köylüoğlu, fen, matematik ve teknoloji alanında uygulanmakta olan tüm eğitim programlarını yakından takip ettiklerini, öğrencilerinin uluslararası çalışmalarını desteklediklerini belirtti.

Kaynak: AA