Muş'ta Tedbir Amaçlı Şap Karantinası

Korkut ilçesinde büyükbaş hayvanlarda ortaya çıkan şap hastalığı nedeniyle başlatılan karantinanın tedbir amacıyla sürdüğü bildirildi.

Şehitler Mahallesi, yaklaşık bir ay önce büyükbaş hayvanlarda belirlenen şap hastalığı dolayısıyla karantinaya alınmıştı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar sonucu, bölgeye giriş ve çıkışlar yasaklanırken, tüm ahırlarda dezenfekte çalışmaları yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Alparslan Kenger, herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını söyledi.

Karantinanın devam ettiği bölgeye hayvan giriş ve çıkışlarının engellendiğini kaydeden Kenger, şunları ifade etti:

"Veterinerlerimizin yaptığı rutin kontrollerde, büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı belirtilerine rastlanmıştı. Bu süre zarfında hastalığın görüldüğü mahallede karantina uygulamasına gidildi. İlçemize hayvan giriş ve çıkışları engellenerek tedbirler alındı. Ayrıca büyükbaş hayvan işletmelere dezenfeksiyon işlemi uygulanarak, ilçe merkezindeki çiftçilerimize şap hastalığı hakkında gerekli bilgiler de verildi.

"

Kenger, hastalığın görüldüğü yerden alınan numunelerin Elazığ Veteriner Kontrol Şap Enstitüsüne gönderildiğini de belirtti.

Kenger, "Rutin kontroller yapılıyor. Hafta da 2 defa ahırlara bakılıyor. İyileşen hayvanlara bakarak, 30 gün sonra karantinayı kaldırıyoruz. Ancak tedbir amaçlı karantinayı devam ettiriyoruz. Korkulacak bir durum söz konusu değil" dedi.

Kaynak: AA