'Kendimle Barışığım Kanserle Savaşırım' Projesi

"Kendimle Barışığım Kanserle Savaşırım" Projesi kapsamında Selim ilçesine getirilen mobil mamografi aracının tanıtımı yapıldı.

Selim Kaymakamlığı ve Selim Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nce yürütülen proje kapsamında ilçeye getirilen aracın tanıtımında konuşan Vali Eyüp Tepe, Türkiye'nin son yıllarda özellikle sağlık alanında önemli dönüşümler yaşadığını söyledi.

Yapılan hastaneler ve teknolojik gelişmelerle ülkenin çok mesafe katettiğini ifade eden Tepe, "Bugün, yıllarca imrendiğimiz hava ambulansı hava helikopteri ya da kışın en ulaşılmaz zamanlarda en ücra köşelere kadar ulaşan bizim ambulans hizmetlerimiz hakikaten her türlü takdiri fazlasıyla hak ediyor. Tabii sadece olayın teknik boyutu değil fedakar arkadaşlarımızı, sağlık mensuplarımızı da buradan kutlamak gerekiyor" dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç da ülkenin sağlık alanında önemli gelişim ve dönüşümler yaşadığını belirterek, "Kanserden korkma geç kalmaktan kork. Bu kadar insanımızı ızdıraplı bir yaşamdan kurtaracak, ölümlerin önüne geçecek, yuvaların dağılmasını önleyecek ciddi bir erken tanı metodu mamografi artık ülkemizde var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Tepe, Kılıç, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve Kaymakam Erdinç Dolu ile öteki katılımcılar aracı gezdi.

Kaynak: AA