Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş Türkülerle Anıldı

Bozkırın Tezenesi olarak Türk halk müziğine adını altın harflerle yazdıran ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, vefatının 1’inci yılında türkülerle anıldı.

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş Türkülerle Anıldı
Türk halk müziğinin son temsilcilerinden ünlü halk ozanı Neşet Ertaş vefatının 1’inci yılında türkülerle anıldı. Şişli Belediyesi tarafından Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninde Türk halk müziği sanatçısı Erol Parlak, Neşet Ertaş’ın kendisine hediye ettiği bağlaması ile ünlü ozanın türkülerini seslendirdi. Parlak, program öncesinde ünlü ozan için yazdığı “Garip Bülbül” şiirini okudu.

“Zahidem”, “Ah Yalan Dünya”, “Neredesin Sen”, “Ahirim Sensin” gibi ünlü ustanın dillere destan olmuş türkülerini okuyan Erol Parlak, sanatçıyla ilgili anılarını anlattı. Parlak, Neşet Ertaş gibi yaşayan bir efsaneyi tanımaktan dolayı kendini şanslı hissettiğini söyledi.

Abdallık geleneğinin son temsilcisi olarak kabul edilen Neşet Ertaş’ın hayatını konu alan sinevizyon gösterisi ise konuklardan büyük alkış aldı.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu, “Şişli belediyesi olarak tüm sanatçılara toplumun değer yargılarını en iyi şekilde icra eden tüm müzik üstatlarını anıyoruz. Amacımız bu güzel seslerin, değerlerin halkın kalbinde, bilincinde ve ruhunda yaşatılması. Biz yerel yöneticiler olarak ve özellikle başkanımız Sarıgül, halkın sevdiği kişilere çok çok önem veriyor. Bu yüzden Şişli Belediyesi olarak Kent Kültür Merkezi’nde Neşet Ertaş’ın aramızdan ayrılışının 1’inci yılında onu en iyi şekilde icra eden ve müziğini bundan sonra icra edeceğini inandığımız ünlü halk müziği sanatçısı Erol Parlak’ın konseriyle halkın sevdiği sanatçıyı anmakta” dedi.

Kaynak: İHA