Palandöken Belediyesinin Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

Palandöken Belediyesi Erzurum’un parlayan yeni yıldızı Palandöken’in çehresini değiştirmeye devam ediyor.

Palandöken Belediyesinin Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
Değişim ve gelişimde sürekliliği sağlayan projeleriyle ilçeyi hep ilerliye taşımak gayesi içerisin de olan ve modern şehrin merkezi olarak şekillendiren Palandöken Belediyesi, amatör ruhla çalışmalarını sürdürüyor.

Göreve geldiği 2009 yılından itibaren alt yapı ve üstyapı çalışmalarında ilçenin her tarafına hizmet ulaştırdıklarını belirten Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, bu yatırımların hız kesmeden devam edeceğini vurgulayarak “Çalışmalarımızı somutlaştırmak için birkaç rakam verecek olursak; ilçe yollarının yenilenmesi için yaklaşık 2. 3 milyon metrekare kaliteli sıcak asfalt döktük. 200 bin metrekare parke taşı kullanarak yeni kaldırımlar ve prestij yollar ve sokaklar oluşturduk. 350 bin metrekare bordür, 150 bin metrekare karo, 100 bin metrekare desenli asfalt kaldırım. 80 bin metrekare yol kaplama, 25 yeni park ve 19 köy mahallesine 19 çocuk parkı yanı sıra engelliler için özel park, yürüyüş yolları, spor alanları oluşturuldu. Yani 15 yılda yeşil alan miktarı 123 dönümken son 4 yılda yaklaşık 80 dönüm ilçeye yeşil alan kazandırdık.” dedi
“ İLÇE DEĞERİNE DEĞER KATTI”
İlçeyi geleceğe taşıyan projelerle adından söz ettiren Başkan Bulutlar, sürekli gelişim ve değişim anlayışıyla yapılan çalışmalarla şehrin yeni gözdesi Palandökenin değerine değer kattığını belirterek, “ Palandöken ilçesi Erzurum’un merkezinde gecekondu önleme bölgesi olmasına rağmen imar ve çarpık yapılaşma noktasın da sürekli istismar edilmesinin yanı sıra ihmal edilmiş bir haldeydi. Palandökenin sosyal ortam, şehir yaşamı ve kültürel atmosfer olarak ta merkezileştirmek için bazıları sarsıntılı ama hepsi de çok büyük olan projeler gerçekleştirdik. Ertuğrul Gazi Mahallesin de 12 Derslik Katlar Merkezi, 500 kişilik kapalı spor salonu, özel Hanımlar Çarşısı, Şehitler Kitabesi ve Parkı, İlk ve tek olan Engelsiz Yaşam Merkezi, taziye ve bilgi evleri, Alt yapıdaki ve üstyapıdaki düzenlemeler ve Kentsel dönüşümlerle burasının cazibesi arttı ve artmaya devam ediyor. Alt yapı çalışmalarımızı, üst yapı kültürel ve sosyal kurumlarla destekledik, geliştirdik. Yaptığımız çalışmalarla Palandökenimizi, Erzurum’un yükselen yıldızlarından birisi oldu” dedi.

Kaynak: İHA