Tuncelili Gazilerden Çözüm Sürecine Destek

Tuncelili gaziler, çözüm sürecine destek verdi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tunceli Şube Başkanı Kıbrıs gazisi Mehmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barışın gelmesini istediklerini belirterek, "Kürt sorununun çözümünden yanayız. Kürt sorunu çözülürse bölgenin kaderi de değişir. Birtakım yatırımlar gelir, iş olanakları sağlanır, huzur ortamı sağlanır, köylere dönüşler olur. Her iki taraf için de iyi şeyler olur. Askerimiz ölmez, polisimiz ölmez, vatandaşlarımız ölmez" diye konuştu.

Ne olursa olsun savaşın desteklenecek bir yönünün olmadığını vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Savaş hiçbir zaman iyi değildir. Savaş dedin mi, silah kokar, kan kokar. İnsanlar ölür, sakat kalır, anaların, babaların gözyaşları dinmez. Annelerin, babaların sürekli yüreği yanar. Biz barış ortamından yanayız. Barış gelirse herkese iş imkanı sağlanmış olur. Herkes huzur ortamı içerisinde yaşar. Aslında tabanda Kürt ve Türk halkının herhangi bir problemi yoktur."

Arslan, bu sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğini dile getirerek, "Ana dilde eğitim, Kürt kimliğinin tanınması, eski isimlerin geri verilmesi, Anayasa'da mutlaka güvence altına alınması, bunlar önemli şeylerdir" dedi.

Tunceli'nin isminin Dersim olarak değiştirilmesini desteklediklerini belirten Arslan, köylerin eski isimlerinin de verilmesini istediklerini sözlerine ekledi.

Kıbrıs gazisi Ali Korkmaz ise dünyada ve yurtta barış istediklerini vurguladı.

"Savaşlar olmasın, silahlar patlamasın, insanlar ölmesin" diyen Korkmaz, "Hiçbir insanın ölmesini istemiyorum. Barış sürecini destekliyoruz. Keşke süreç hep böyle devam etse. İnsanlar şu anda huzurlu, kimse ölmüyor. Barışın taraftarıyız. Savaşın hoş bir tarafı yoktur. Savaş zulümdür, yıkıcıdır" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA