Bursa'daki Üniversitelere Kayıt İçin Gelen Öğrenciler, Terminalde Karşılanıyor

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentteki üniversiteleri kazanan ve yeni eğitim-öğretim yılı için kayıt yaptırmaya gelen öğrencileri, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kurduğu stantta karşılayarak, tahsis edilen servislerle okullarına taşıdı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa'daki üniversiteleri kazanan ve kayıt yaptırmak için kente gelen öğrenciler, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yiyecek, içecek ve ili tanıtan kitapçıklarla karşılandı.

Terminalde Büyükşehir Belediyesinin üniversite standını gören öğrenciler, kendilerine verilen hediyeler ve kısa bilgilendirmenin ardından özel olarak tahsis edilen servislerle okullarına gönderildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, uygulamanın 4 günlük kayıt süresi boyunca devam edeceğini, bu süre zarfında yaklaşık 12 bin öğrenciye hizmet vermeyi planladıklarını belirtti.

Öğrencilerin ilk kez geldikleri Bursa'da yabancılık çekmelerini önlemek istediklerini ifade eden Altepe, Uludağ Üniversitesi Öğrenci Konseyi'ne üye 150 gönüllünün Büyükşehir Belediyesince organize edilen bilgilendirme faaliyetlerinde yer aldığını bildirdi.

Altepe, başta UÜ olmak üzere Bursa Teknik Üniversitesi ve Bursa Orhangazi Üniversitesinin bölümlerine kayıt yaptırmak isteyen çok sayıda öğrenci olduğunu dile getirerek, "Büyükşehir Belediyesi olarak aileleriyle ilk defa Bursa'ya gelen öğrencilerimizi karşılamak, onlara sıcak bir ev sahipliği yapmak, terminalde 'hoşgeldiniz' demek, öğrencilerin üniversitelerine ulaştırılmasını sağlamak, onlara rehberlik hizmetini vermek ve kayıt sonrasında yardımcı olmak için faaliyet gösteriyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA