Antalya Barosu, Adli Yıl Açılışı Dolayısıyla Kokteyl Verdi

Antalya'da adli yıl açılışı dolayısıyla Antalya Barosu Başkanlığı'nın ev sahipliğinde kokteyl verildi.

Rixos Downtovn Otel'deki organizasyona, Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, bazı hakimler, savcılar, avukatlar ile davetliler katıldı.

Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013-2014 adli açılış yılı dolayısıyla önce adliyede bir tören yaptıklarını ve akşamda hakim, savcı ve Antalya protoklünün katılımıyla kokteyl verdiklerini söyledi.

Bacanlı, şunları kaydetti:

''Geçtiğimiz dönem zor bir dönemdi gerek ülkemizin içinde bulunduğu sosyal ekonomik koşullar, gerek kamuoyuna mal olan davalardaki yaşanan hadiseler, uzun süre gündemimizi meşgul etti. Bu davaların temyiz aşaması ve bugün itibarıyla başlanılan 28 Şubat davası görünüyor ki gündemimizi uzun süre meşgul edecek. Bizim isteğimiz, ülkemizde ne olursa olsun, yargıya olan güvenin sarsılmamasıdır. Yargıya olan güven sarsılınca onun bileşenlerine de güven sarsılıyor. Vatandaşlarımızın nihayetinde hak arama ve güvenlik noktasında yargıdan başka gideceği yer yok. Vatandaşlarımızın hukuk ve yargı eliyle mağdur edilmesi sıkıntı doğurur. Geçtiğimiz dönemde örnek olsun diye söylüyorum. Mesela gezi olaylarında ben ve yönetim kurulu üyesi avukat arkadaşlarımızla iki gece emniyette sabahladık. Vatandaşlarımızın hukuki haklarının korunması noktasında yanlarında olduk. Konusu suç teşkil eden eylemlerin yanında olmadık. Antalya Barosu gerek ülke gündemiyle alakalı konularda gerekse Antalya'nın yerelindeki davaları yakından takip edeceğiz.''

Kaynak: AA