Zambak Yayınları Akıllı Tahta İle Uyumlu Kitap İçeriklerini Öğretmenlere Ücretsiz Sunacak

Zambak Yayınları, akıllı tahta ile uyumlu kitap içeriklerini öğretmenlere ücretsiz sunacak.

Zambak Yayıncılık'tan yapılan açıklamaya göre, Zambak Yayınları, eğitimin daha etkileşimli sürdürülmesi çabalarına destek olmak üzere bir sosyal sorumluluk çalışması başlattı. Zambak Yayınları, Hücreleme Yöntemine Göre ve Yapılandırıcı Eğitim Sistemi ile hazırlanan tüm konu anlatımlı ve akıllı tahtaya uyumlu dijital kitapları öğretmenlerle ücretsiz olarak paylaşacak.

Zambak Yayınları içeriklerini bu güne kadar hücreleme yöntemine göre hazırlıyordu. HYG sisteminde; Parçalar birleştirilerek bütünün öğrenilmesi esas alınan yöntemde, bir yıl içinde işlenecek konular haftalara bölünüyor. Her hafta kendi içinde özgün bir bütün olarak planlandığından o haftaki konu gerekli ve yeterli olacak biçimde işleniyor. İşlenen konu, çok değişik etkinlik biçimleriyle pekiştirilerek örnek ve çözümlü sorularla öğrenilen konunun üzerinden yeniden geçiliyor. Son olarak, değişik ölçme ve değerlendirme metotlarıyla konunun öğrenilip öğrenilmediği denetleniyor. Böylece bir haftalık çalışma tamamlanıyor. Her haftanın ayrı bir hücre olarak tanımlandığı bu modelde öğrenci her hafta bir hücre bitirerek konuları, üniteleri parça parça öğreniyor. Yılsonunda, hedeflenen konular tam anlamıyla öğrenilmiş oluyor.

-Tüm içerik akıllı tahta ile uyumlu

Zambak Yayınları'nın uyguladığı HYG modeliyle hazırlanan kitaplar, Akıllı Tahta Uygulaması ile kullanmak için uygun hale getirildi.

Akıllı Tahta uygulamasına özel araçlar eklenerek, eğitim deneyiminin daha fazla hissedilmesi için geliştirmeler yapıldı.

Açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Dönemi'nden itibaren 5'inci sınıflarda matematik ve fen bilimleri derslerinde; liselerde ise 9'uncu sınıfta matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerinde müfredatı değiştirdi. Yeni müfredat ile eşzamanlı olarak YES'e göre kitaplarını hazırlayan Zambak Yayınları, yayınların hazırlık aşamasında konuların daha rahat anlaşılması için şekil, grafik ve şemalardan da yararlanıldı.

Kaynak: AA