Mersin'de Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

İçel İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Cumhuriyet Alanı'nda tören düzenledi.

Mersin'de Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Başladı
Törende İçel İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Alanı'nda yapılan törene, İçel İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende İçel İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Burada kısa bir konuşma yapan Müdür Gül, bugün 2013-2014 eğitim-öğretim yılına mutlu başladıklarını ifade ederek, "İçel'de 20 bin 500 öğretmenimiz 370 bin öğrencimizle 140 bin 141 okulda eğitim-öğretime başlıyoruz. Ancak okullarımıza daha kayıtlar devam ediyor. İlerleyen günlerde bu sayı artacaktır. Öğrenciler ve öğretmenler üç ay süren yaz tatilinin ardından bugün, 13 Haziran 2014’e kadar sürecek yeni eğitim-öğretim yılı maratonuna başladı.

Bu yılda geçen yıl olduğu gibi projelere ağırlık vereceğiz. Geçtiğimiz yıl birçok projede yer alarak çok güzel işler yapmıştık. Amacımız ve temennimiz bu yılda güzel projeler üretmek ve var olan projelerde iyi çalışmalar yapmaktır" dedi.

Gül, barışa, huzura ve kardeşliğe yeniden merhaba denilen, 2013-2014 eğitim-öğretim yılına kavuşmanın sevinci içerisinde olduklarını belirtti.

Öğrencilerin üç ay süren yaz tatilinin ardından okulları yeniden şenlendirdiğini ifade eden Gül, “Onlar haklı olarak bir yılı başarıyla arkada bırakmış olmanın mükafatına karşılık tatil yaparken bizler de boş durmadık. Yeni yapılan okullarımızla beraber, okullarımızın tamirat, tadilat, onarım ve donanım işlemleriyle uğraştık. Öğrenciler bunları iyi değerlendirmeli. Öğrencilik dönemi insanların hayatının en tatlı ve en coşkulu dönemidir. Bu eğitim öğretim yılında derslerinize daha etkili çalışarak, sosyal ve kültürel yanınızı geliştirerek sizlere güvenen bizleri mahcup etmeyeceğinize inanıyoruz. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyor, eğitim-öğretim yılının verimli geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA