Yeni Atanan Öğretmenlere Güllü Çikolatalı Karşılama

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni atanan öğretmenleri havailamanı ve otogarda gül ve çikolatalarla karşıladı.

Yeni Atanan Öğretmenlere Güllü Çikolatalı Karşılama
2013-2014 eğitim öğretim yılı 16 Eylül Pazartesi günü başlarken illere yeni atanan öğretmenlerde yavaş yavaş gelmeye başladı.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet yeni atanan öğretmenlerle ilgili ilginç bir uygulama başlattı. Selamet, Adana'ya ilk kez gelecek olan yaklaşık 200 kadar öğretmeni havalimanı ve otogarda karşılama kararı aldı. Selamet, ile yeni gelecek öğretmenlerin Adana'yı tanımadığı için yabancılık çekeceğini ve çoğu konuda yardıma muhtaç olduğu için onları güler yüzlü bir şekilde daha iyi eğitim vermeleri için otogar ve havalimanında karşıladıklarını söyledi.

Milli eğitim müdürlüğü tarafından oluşturulan yeni atanan öğretmenleri karşılama komisyonu ikiye ayrılarak bir kısmı havalimanına bir kısmı ise otogara giderek burada beklemeye başladı.

Birer görevli ellerine aldıkları "yeni atanan öğretmenler masası" yazılı döviz ile atanan öğretmenlerin yanına gelmesini sağladı. Adana'ya gelen öğretmenler bu sayede görevlileri buldu. Atanan öğretmenlere daha sonra gül ve çikolata ikram edildi. Daha sonra ise yine milli eğitim tarafından hazırlanan araçlarla müdürlüğe götürülerek işlemleri hemen yaptırıldı. Bu durum karşısında önce şaşıran öğretmenler, "Çok güzel bir uygulama. Daha önce böyle bir şey yapıldığını hiç duymamıştım. Bu uygulama sayesinde kendimizi evimizde gibi hissedip işlemlerimizi yaptırmakta hiç zorlanmadık. Bu uygulamanın tüm Türkiye'ye örnek olması gerekir" dedi.

Kaynak: İHA