Uosb Firmalarına Fatura Ödeme Kolaylığı

Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Finansbank A.

Uosb Firmalarına Fatura Ödeme Kolaylığı
Ş. arasında Doğrudan Borçlandırma Sistemi Protokolü (DBS) imzalandı.
UOSB Yönetim Kurulu Başkanlığı, yapılan bu anlaşma ile bölge firmalarına finansman konularında avantaj sağlayacak bir hizmet sağlamış oldu.

UOSB Müdürlük binasında gerçekleştirilen protokol imza törenine, UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeleri ve Finansbank A.Ş. Ege-2 Bölge Müdürü Serdal Akar, İşletme Segmenti Satış Müdürü Bahtiyar Çalışkan, Yüksek Gelir Segmenti Satış Müdürü Deniz Germeli, Uşak 1 Eylül Şube Müdürü Nilgün Sağıroğlu ve Ticari Bankacılık Portföy Yöneticisi Özhan Özkırım katıldı.

Bölge Müdürü Serdal Akar; “Firmalar açısından fatura takibinin kolaylaşacağı, çekli ödemelere göre operasyonel verimsizlik ve maliyetlerin ortadan kalkacağı ve bankanın tahsis edebileceği kredi limitleri, beklenmedik mali sıkışıklıkların yaşanabileceği dönemlerde rahatlık sağlayacak bir sistem” dedi.

UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım; “İşletmelerin finansman kaynaklarına avantaj sağlayan DBS protokolünün rekabet gücüne olumlu katkı yapacağını” söyledi.

Firmaların sürdürülebilirliğinin sağlanması hususunda doğru ürünü, doğru zamanda, doğru müşteri ile buluşturması kadar, doğru ve akılcı finansman yöntemlerinin de kullanılması gerektiğine değinen Başkan Ali Yıldırım; "Rekabet işletmenin her türlü maliyetinde tasarruf sağlamakla mümkün. Finansman konusu maalesef birçok firmanın göz ardı ettiği konuların başında geliyor. Özellikle Kobilerin büyük yer tuttuğu Uşak için, finansman konusu oldukça önemli bir yer tutuyor. Firmalarımızın alternatif finansman yöntemleri üzerinde durması gerekiyor. İmzalanan bu protokol gerek işletmelere sağlayacağı ucuz maliyetli finansman imkânı, gerekse rekabet gücü açısından bu alternatiflerin başında yer alıyor.

Protokol kapsamında aylık fatura ödemesi 50.000 TL’ye kadar olan firmalara 5 gün opsiyonlu finansman imkânı sağlanıyor. Ayrıca sisteme dâhil olan firmalar DBS limitleri için herhangi bir komisyon ödemeyecek. Böylelikle işletmeler teminat mektupları için ödemiş oldukları komisyon maliyetlerinden kurtulmuş olacaklar." dedi.

Kaynak: İHA