Meü'ye 'engelsiz Bilişim Ödülü'

Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından düzenlenen ve sekretaryasını Celal Bayar Üniversitesi’nin üstlendiği 'Engelsiz Bilişim Ödülleri' organizasyonunda, ödüllerden birine de İçel Üniversitesi layık görüldü.

Meü'ye 'engelsiz Bilişim Ödülü'
Türkiye’de engellilere yönelik gerçekleştirilen başarılı bilişim hizmetlerine “Engelsiz Bilişim Ödülleri” verildi.

Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından düzenlenen ve sekretaryasını Celal Bayar Üniversitesi’nin üstlendiği organizasyonda, ödüllerden birine de MEÜ layık görüldü.

MEÜ engelli öğrencilerine ve engelli bireylere yönelik hazırlanan 'Fiziksel Erişilebilirlik Haritası' ve akademik erişilebilirliğe yönelik hazırlanan 'Sesli Ders Kitabı' projesi, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından 'Engelsiz Eğitim' dalında ödüle değer bulundu. Her iki proje de Türkiye'deki üniversiteler arasında gerçekleştirilen ilk uygulama olması bakımından önem kaydediyor.

Ödül Töreni, İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 'Engelsiz Bilişim 2013 Sempozyumu'nda gerçekleştirildi.

Engelsiz eğitim ödülü Yüksek Öğretim Kurulu eski üyesi Prof. Dr. Atilla Eriş tarafından MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın’a takdim edildi. Ödül törenine birçok kamu kurumu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yetkilileri, akademisyenler ve engelli vatandaşlar katıldı.

Törene MEÜ'yü temsilen Rektör Prof. Dr. Suha Aydın’ın yanı sıra, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Rektör Danışmanı ve Engelli Danışma ve Destek Hizmetleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu, komisyon üyeleri Yrd. Doç. Dr. Berna Arslan ve Yrd. Doç. Dr. Evrim Demir Mishchenko katıldılar.

Engelsiz kampüs çalışmalarıyla son yıllarda önemli uygulamalar yürüten İçel Üniversitesi, 2011 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından “Ulaşılabilirlik-Kalite Teşvik Ödülü”ne layık görülmüştü.
Kaynak: İHA