Ressam Emine Alışık’tan ‘7. Ege Rüzgarları’

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin yetiştirdiği ünlü ressam Emine Alışık, geleneksel hale dönüştürdüğü ‘Ege Rüzgârları’ resim ve heykel sergisinin 7. sini ‘Mübadiller Anısına’ Yunanistan’ın Midilli Adası’na açmaya hazırlanıyor.

Ressam Emine Alışık’tan ‘7. Ege Rüzgarları’
24 sanatçının katılımıyla Midilli Belediye Sanat Galerisi Halim Bey konağında19 Eylül’de açılış kokteyli ile sanatseverlerle buluşacak olan karma sergide; 24 sanatçıya ait resim, heykel, mozaik ve fotoğraf eserlerinin sergileneceği öğrenildi. 10 gün sürecek olan serginin aynı zamanda Lozan Antlaşması anısını da taşıyacağı bildirildi.

Halka açık olacak olan sergide; Emine alışık’ın yanı sıra Aysel Tüfekçioğlu, Ayşegül Türk, Bahar Alışık, Cemil Aktaş, Filiz Köksal, Füsun Vostan, Gülgun Aybat, Günseli Yetkin, Gülsün Karadayı, Hüseyin Mert, K. Muzaffer Gençer, Nakiye Önol, Nilgün Eraydın, Nur Tokatlı, Nuray Öktem, Nurten Kömürcü, Nur Ulubil, Oğuz Yurttadur, Sabahat Bayar, Semra Gönül, Sevin Akış, Tolga Yarıcı ve Tülin Atabay adlı sanatçıların eserleriyle yer alacağı belirtildi.
Kaynak: İHA