Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Biz kazanımlarımızı dostlarımızla, kardeşlerimizle, özellikle de İİT üyesi ülkelerle paylaşmaya açığız, bu konuda cömertiz" dedi.

Bakan Yazıcı, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin temsilcileri onuruna, Fevzi Hoca Balıkçısı ' nda akşam yemeği verdi.

Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ' nin ticari uygulamalar konusunda önemli deneyimlere sahip olduğunu söyledi.

Bu kapsamda, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi ' nin çok önemli bir uygulama olduğunu vurgulayan Yazıcı, sistemin ticari hayatta güven ve istikrarı artıracağını ifade etti.

Sistemin, Türkiye ' nin en büyük veri tabanına sahip 4. yazılım projesi olduğunu anlatan Yazıcı, diğer yazılımlarla birlikte bu konuda da sahip oldukları deneyimleri İİT üyesi ülkelerle çeşitli çalıştaylarda paylaşacaklarını söyledi.

Bakan Yazıcı, İİT ' nin, Birleşmiş Milletler ' in ardından en yaygın organizasyon olduğunu belirterek, yapılacak işlerde bunun her zaman farkında olunması gerektiğini vurguladı.

Bu yapıların da diğer nesnelere benzediğini dile getiren Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bu organizasyonlara ne kadar çok işlev kazandırırsak, o kadar çok işimize yarar. Biz kazanımlarımızı dostlarımızla, kardeşlerimizle, özellikle de İİT üyesi ülkelerle paylaşmaya açığız, bu konuda cömertiz. Bizim kardeşlik alanlarımız çok zengin. Ortak yapıların üyesiyiz, oradan da bir hukukumuz var. Bu nedenle, uluslararası arenada birlikte yürümemek, birlikte hareket etmemek için hiçbir bahanemiz yok. Sevgimizin hiçbir zaman eksilmemesini diliyorum."

Kaynak: AA