Garnizon Komutanına ‘askeri Birlik’ Ziyareti

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ile birlikte, Milli Savunma Bakanlığı'nın, büyük şehirlerdeki askeri birliklerin Anadolu’daki gelişmekte olan illere taşınması projesi ile ilgili Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığını ziyaret ederek bu kapsamdaki talep ve çalışmalarını ilettiği, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu’ndan destek istediklerini bildirdi.

Garnizon Komutanına ‘askeri Birlik’ Ziyareti
Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mustafa İça, büyük şehirlerdeki birliklerin gelişmekte olan illere taşınması yönündeki haberlerine istinaden Ankara'da Milli Savunma Bakanı ile görüşmelerinde bu konudaki talebi ilettiklerini hatırlattı. İça "Sayın Bakanımız, bunun yerel imkânları ve konumu ile birlikte taslak plan ve projelerinin hazırlanması talimatına istinaden, Bakanlığımıza iletilmek üzere ön çalışmalar teknik birimlerimizce hazırlandı” dedi.

Askeri birlik çalışmalarının Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası başkanlarının da bulunduğu istişare toplantısında tartışıldığını ifade eden Başkan İça, çalışmaları anlatmak ve desteklerini istemek üzere Tugay Komutanı Celal Başoğlu’na Milletvekili Vural Kavuncu ile birlikte ziyarette bulunduklarını ve desteklerinin alındığını belirtti.

İça, “Bu çalışmaların bir bölümü daha önce meclisimizden geçen Andız-Geven mahallelerimizin arasındaki yaklaşık bin dönümlük bir alan ile Kütahya Hava Er Eğitim Tugayımızın toplam 7 bin dönümlük alandaki 3 bin dönümlük Şeker Fabrikasına kiralanan boş alanın değerlendirilebileceği düşünülmektedir. Belirttiğimiz her iki alanda da üniversitemizin ve Hava Er Eğitim Tugayımızın destekleri ile belediyemizin mahalle sınırları içinde kalan ve belediyemizin alt yapı, ulaşım, çevre gibi sorumluluk alabileceği alanlardır. Bu alanların Milli Savunma Bakanlığımızca değerlendirilerek, sayın milletvekillerimizin de takibiyle gereken gayretin gösterileceğine inanmaktayız” diye konuştu.

Kaynak: İHA