Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karacan'ın Açıklaması

EDİRNE - Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, "Seçimle gelmiş yönetimlerin mutlaka seçimle gitmesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye'nin orada darbenin karşısında bir tavır almasını da doğru buluyoruz" dedi.

Karacan, kentteki bir kafede düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, hükumetin dış politikasını eleştirdi.

Suriye ve Mısır'daki olayların şu anda her yerde ön planda olduğunu belirten Karacan, şunları söyledi:

"Hiç yoktan Suriye'de içinden çıkılmaz bir hale girildi. Bunu şöyle değerlendirmekte fayda var. Şimdi Suriye'deki rejimin nasıl bir rejim olduğunu herkes biliyor. Bunu Türkiye'deki kamuoyuna duyuran rahmetli başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu olmuştur. Hatırlarsanız 28 Şubat sürecinde dönemin genelkurmay ikinci başkanı Çevik Bir, rahmetli başkanımıza bir not göndermişti. 'Türkiye, İran olmayacak, Türkiye Cezayir olmayacak' diye bir pusula göndermişti. Rahmetli başkan da o pusulaya cevaben,' Evet Türkiye, İran olmayacak, Türkiye Cezayir olmayacak ama Suriye olmasına da biz müsaade etmeyeceğiz' şeklinde bir beyanatta bulunmuştu. Burada, 'Suriye olmasına biz de müsaade etmeyeceğiz' ifadesindeki espri şu. Küçük bir azınlığının tahakküm ve baskıyla çoğunluğu yönetmesine dikkat çekmektir. Ve 28 Şubat'ta millete böyle bir tezgah kurulması adına bu söylenmiştir. Yani bu ülkede kimse Suriye'nin farkında değilken biz BBP olarak o rejimin farkındaydık."

Bayram Karacan, Mısır'da seçimle iş başına gelmiş bir yönetimin gayrimeşru yollar ve darbe ile uzaklaştırılmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin darbe tecrübesi yaşadığını ve acısını çektiğini hatırlatan Karacan, şöyle devam etti:

"Seçimle gelmiş yönetimlerin mutlaka seçimle gitmesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye'nin orada darbenin karşısında bir tavır almasını da doğru buluyoruz. Ama öbür tarafta şunu da belirtmekte fayda var. Türkiye'de Mırsır'daki darbeye karşı yapılan gösteriler keşke şöyle de olsaydı. Mesela Irak'ta 1,5 milyon insan ölürken de bu tepkiler gösterilmiş olsaydı. Halihazırda Suriye'de yüz binden fazla insan ölürken, iki milyondan fazla insan da evden barktan olup mülteci durumuna düşerken de bu tepkiler gösterilseydi. Doğu Türkistan'daki kardeşlerimiz katledilirken de Kerkük'teki kardeşlerimizin yanında patlayan bombalar olunca da bu tepkiler gösterilseydi."

Karacan konuşmasının ardından, partisinin il ve ilçe başkanlıklarına getirilen kişilere mazbatalarını verdi.

Toplantıya, Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu ve partililer katıldı.

Kaynak: AA