Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Açıklaması

GAZİANTEP - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Aylardır evlere ateş düşmüyor, şehidimiz gelmiyorsa bu hepimizin büyük başarısı. Bu başarıyı daim kılmamız ve bu süreci hep birlikte tamamlamamız gerekiyor. Bunun için büyük bir gayret içerisindeyiz" dedi.

Bakan Şahin, İl Jandarma Komutanlığı ve polisevinde düzenlenen bayramlaşma programlarına katılarak güvenlik güçleriyle bayramlaştı. Şahin, polisevinde yaptığı konuşmada, polis teşikilatının şu an bütün dünyanın üzerinde tartıştığı özgürlük ve güvenlik dengesini koruyan, insan haklarına ve demokrasiye saygılı, herkesin hakkını, hukukunu adalet kavramında koruyan çok güçlü bir teşkilat olduğunu kaydetti.

Polislik mesleğinin büyük bir fedakarlık istediğini ifade eden Şahin, "Emniyet teşkilatının başarısıyla gurur duyuyoruz. Bu ülke, diğer ülkelere hem adaleti tesiste, hem insanların güveninde hem insan haklarında çok örnek bir ülke olarak yoluna devam edecek" diye konuştu.

Daha sonra Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde kamu görevlileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlarla bayramlaşma programına katılan Şahin, bayramların Türk insanının kültürü, medeniyeti, inancı, ekonomik ve sosyal hayatında önemli alanlar olduğunu dile getirdi.

Huzur ve barışın, özverili çalışmak ve bireylerin birbirine saygılı olmasından geçtiğine işaret eden Şahin, Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılı hedeflerine güçlü şekilde ulaşmak istediklerini anlattı.

Birliktelikle tüm engellerin aşılabileceğine dikkati çeken Şahin, "Milletin onurluca yaşam mücadelesinde yanında olmamız ve cumhuriyetin 100. yılına koyduğumuz hedefe en güçlü şekilde ulaşmamız gerekiyor. Bunun gayreti içerisindeyiz. Bir ve beraber olursak aşamayacağımız hiçbir engel, ulaşamayacağımız hiçbir hedef yoktur" dedi.

-Çözüm süreci

Bakan Şahin, daha sonra Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep Şubesini ziyaretinde gazilerle bayramlaşarak sorunlarını dinledi.

Gaziler arasında daha önceki uygulamalarda "ayrımcılık ve farklılıklar" olduğunu, son bir yılda buna yönelik önemli iki büyük paketi oy birliğiyle meclisten geçirdiklerini anlatan Şahin, 100 bin kişinin yaşam kalitesini ilgilendiren çok güçlü bir yasal altyapıyı oluşturduklarını kaydetti.

Şahin, şunları söyledi:

"İstiyoruz ki bir taraftan çözüm süreciyle bu süreçler olmasın. Kimse canını, cananını kaybetmesin. Canlar yanmasın, analar ağlamasın. Bir taraftan da geriye kalanların sosyal devlet olarak mağduriyetini gidermek, sağlığını, organını ya da canını vermiş. Bundan sonraki yaşamı değişmiş kişilerin yanında olmamız ve onları desteklememiz çok önemli. Bizden talep edilen en önemli şeylerden biri istihdam hakkıydı. Beraberinde yaşamlarını kolaylaştıracak maliyetleri aşağıya çekmekti. Bunların hepsini başardık. Ücretsiz, ucuz verilen ev kredileriyle beraber eğitim desteğiyle beraber çok güçlü 30 maddelik paketi çıkararak huzurlarınıza geldik."

-"Kardeşlik hukukumuz daim olacak"

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni de ziyaret eden Şahin, bayramlaştığı şehit ailelerine "Sizin evlatlarınız olmasaydı bugün rahat bir şekilde yaşamamız, bu ülkenin birliğinden beraberliğinden, toprak bütünlüğünden, vatanın bölünmezliğinden bahsetmemiz mümkün olmazdı" dedi.

Şehit ailelerinin acısını paylaştıklarını ifade eden Şahin, "Sizlerin acısı da bizlerin acısı, gözyaşınız bizim gözyaşımız. Aylardır evlere ateş düşmüyor, şehidimiz gelmiyorsa bu hepimizin büyük başarısı. Bu başarıyı daim kılmamız ve bu süreci hep birlikte tamamlamamız gerekiyor. Bunun için büyük bir gayret içerisindeyiz. Sizlerin yaşadığı sorunları çözmek için bakanlığımız ve ekibimiz sizin hizmetkarınız olarak yolumuza devam ediyor" diye konuştu.

Yaptıkları düzenlemelerle şehit aileleriyle ilgili ciddi iyileşmeler getirdiklerini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Dünya büyük bir sınav, sizler de evlat acısıyla sınav oluyorsunuz. Acınız acımız ama sizin de onurluca yaşam mücadelenizde yanınızda olmak için sosyal devlet olarak, Başbakanımızın talimatıyla parlementoda bütün partilerin oy birliğiyle önemli düzenlemeler yaptık. Allah'ın izniyle önümüzdeki aylarda bunun farkını görmeye başlayacaksınız. Hayat devam ediyor, hayatı kolaylaştırmak bilinciyle yolumuza devam ediyoruz. Daha da ne yapmamız gerekiyorsa bunun da takipçisiyiz. Herşey bitmiş değil, herşey dört dörtlük değil. Eksiklerimizin farkındayız, yapılması gerekenleri biliyoruz. Mesele birbirimizi gönül gözüyle görebilmek. Birbirimizin acısını yüreğinde hissedebilmek. Biz bunu hissediyoruz. Fitne tohumları aramıza girmeyecek, kardeşlik hukukumuz daim olacak. Hem canlar gitmeyecek hem de birliğimiz beraberliğimiz güçlenecek. Bu topraklarda yaşamak büyük bir onur, büyük bir şeref."

-Genel Başkan Yardımcısı Çelik

Bakan Şahin, daha sonra AK Parti İl Başkanlığında partililerle bayramlaştı. Şahin'in buradaki programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik ile Gaziantep Milletvekilleri Şamil Tayyar, Nejat Koçer, Derya Bakbak, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Ali Şahin, belediye başkanları ve partili yetkililer katıldı.

Şahin ve Çelik, daha sonra Gaziantep'teki Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı'nı ziyaret etti. Çelik, burada yaptığı konuşmada, Gaziantep'in yardımseverliğinden övgüyle söz ederek, Gaziantep halkının Suriyelilerin yanında olduğunu anlattı.

Gazianteplilerin, Suriyelilerin yarasına merhem olmaya çalıştığına dikkati çeken Çelik, şunları söyledi:

"Tüm unsurlarımız ve sivil toplum örgütlerimiz çok ciddi organizasyonlar yaptılar. O vatandaşlarımızın yarasına merhem çalmaya çalıştık. Açlıkla sefaletle barınaksız kalan bu insanlara kucağımız açtık. Bazı problemler var. Sabırla bunları takip edeceğiz. Allah'ın izniyle yıllar sonraki gündemde bu da güzel olacak. Suriye'de olanlar Gaziantep'i zaman zaman olumsuz etkiliyor ama göreceksiniz ki 910 kilometre sınırımız olan Suriye'de işler normlale döndükten sonra çok daha sıcak bir kardeşlik atmosferiyle karşılaşacağız."

Türkiye'nin "arızalarını" giderirken demokratik standartlarını yükselterek, siyasi ve sivil halkın iradesini her geçen gün biraz daha egemen kılarak emin adımlarla yoluna devam ettiğini bildiren Çelik, "Tabi bunları temin eden şüphesiz bizim siyasi liderimiz Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki bir ekiptir" dedi.

Kaynak: AA