"Sağlıklı Yaşama Çağrı, Pedal Çeviriyor Ağrı" Projesi

AĞRI - Ağrı Valiliği'nce SODES kapsamında hazırlanan "Sağlıklı Yaşama Çağrı, Pedal Çeviriyor Ağrı" adlı projeyle maddi durumu iyi olmayan 2 bin çocuğa bisikletleri dağıtılmaya başlandı.

Vali Tekinarslan, Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Ağrı Milletvekili Kerim Yıldız ile Taşlıçay, Diyadin ve Doğubayazıt ilçelerine giderek, daha önce isimleri belirlenen çocuklara bisiklet ve kasklarını dağıttı.

Tekinarslan, milletvekilleri Çelebi ve Yıldız, ilk olarak Taşlıçay Lisesi, daha sonra Diyadin Yatılı Bölge Ortaokulu Spor Salonunda düzenlenen törenlerde öğrencilere bisikletlerini verdi.

Buradan Doğubayazıt ilçesine geçen Tekinarslan, Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Stadyumu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Ağrı Dağı'nın binlerce yılda çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını, mutlu ve hüzünlü günler gördünü belirtti.

Tekinarslan, şöyle devam etti:

"İnşallah memleketimize sımsıkı sarılırsak, birbirimizin kıymetini bilirsek, Allah rızası için birbirimizi seversek artık Ağrı Dağı yeni kavgalara tanıklık etmeyecektir. Hep beraber memlekete sahip çıkmazsak önümüzdeki günlerin yakın ve aydınlık olmasını beklememizde biraz zor. O yüzden yaratılanların hepsini aynı gözle gören bir devlet olarak sizlerden de isteğimiz bu güzel çocuklarımızı artık kepenklerin kapatıldığı, kurumların taşlandığı, polisin gaz sıktığı ve etrafta kontrol noktalarının olduğu bir Ağrı'dan bir Türkiye'den kurtaralım. Çocuklarımızın okul yollarında koştuğu, spor sahalarında coştuğu güzel günlere hep beraber kucak açalım. Bu konuda Doğubayazıt halkının vatan sevgisine ve sağ duyusuna sonsuz güven taşıyoruz. Sizlerde bizlere güveniyorsunuz, el birliğiyle inşallah güzel günlere ulaşacağız.

Proje kapsamında 3 ilçede 400 çocuğa bisiklet dağıtımı yapılan törenlere, Taşlıçay Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA