Güzel: Darbe artık karşılıksız kalmayacak

Sabah Gazetesi Yazarı Hasan Celal Güzel, Ergenekon davasının bir milat olduğunu belirterek darbe yapanların ve darbeye teşebbüs edenlerin artık cezasız kalmayacağını söyledi.

Güzel: Darbe artık karşılıksız kalmayacak
Asrın davası Ergenekon kararları ardından bir değerlendirme de Sabah Gazetesi yazarı Hasan Celal Güzel 'den geldi. Habertürk ekranlarında canlı yayın konuğu olan Güzel dikkat çeken ifadeler kullandı.

“ERGENEKON DEMOKRATİK AÇIDAN ÖNEMLİ”
Ergenekon davasını yüzyılın davası olarak gördüğünü belirten güzel, “İtalya haricinde dünyada bu kadar kapsamlı bir gladyo bir Ergenekon çetesi davası yapılmadı. Bu demokratik açıdan çok önemli bir davadır. Darbeler dönemi bu dava ile ilk defa araştırılıyor ve hakkında hükme varılıyor” dedi.

“DARBECİLER MÜKAFATLANDIRILDI”
Şimdiye kadar Türkiye'de darbe yapanların yanına kar kaldığına değinen Güzel, “Bu memlekette darbe suçu işleyenler hep mükafatlandırıldı. Bu yüzden Türkiye'de darbeler devam etti. Çünkü gerçek iktidar millet iradesi ile seçilmiş kişilerin elinde değildi” ifadelerini kullandı.

“DARBE KARŞILIKSIZ BIRAKILMAYACAK”
Sözlerinin devamında Ergenekon davasının demokrasi açısından bir milat olduğunu vurgu yapan Güzel, “Artık görülmüştür ki; darbe yapanlar ve teşebbüs edenler hiçbir zaman karşılıksız bırakılmayacaklardır. Bundan sonra caydırıcılık meydana gelmiştir. Bundan sonra Türkiye'de darbe olmamasının ne büyük sebebi bu Ergenekon ve darbe davlarıdır” şeklinde konuştu.


BAŞBAKAN'I SEVERİMA AMA…
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a darbeye teşebbüsten verilen müebbet hapis cezasını da yorumlayan Güzel, Başbakan Erdoğan'ın “İlker Başbuğ'un tutukluluğunu 'terör örgütü mensubu' diyenleri tarih affetmez.” sözlerini hatırlattı. “Başbakan'ı çok sever, desteklerim ama bu sözü son derece yanlış” diyerek devam eden Güzel, “Muhakeme devam ederken bu şekilde bir beyanda bulunmak anayasaya aykırıdır” diyerek noktaladı.