Bakan Ergün, Eski Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

KOCAELİ - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yerel yönetimlerin eğitici, öğretici olmaya ve hizmet üretmeye el elverişli yerler olduğunu belirterek, "Bunun önemini, değerini bilmek lazım" dedi.

Kocaeli'de görev yapmış eski belediye başkanlarıyla bir restoranda düzenlenen iftarda bir araya gelen Bakan Ergün, burada yaptığı konuşmada, kentin her yerinde emeği geçen ve farklı partilere mensup insanlarla beraber olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Her iftar programının ayrı bir anlamı olduğuna işaret eden Bakan Ergün, "Ama bu iftarın Kocaeli'de bambaşka bir anlamı olmalı, öyle değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Ergün, siyasetin ve idarenin yerel hizmetlerinin çok öğretici olduğunu vurgulayarak, "Ben şahsen birçok şeyi bu yerel hizmetlerde öğrendim. Benim için ne kadar ögretici olduğunu anlatamam. Kendi şehrimi, ayrıntılarını siyasetin yereli hizmetlerinde öğrenme fırsatımız oldu" ifadesini kullandı.

Merkez ilçe başkanlığı görevine 26 yaşında getirildiğini hatırlatan Ergün, şunları söyledi:

"Tabi şimdi gençlere o zaman güveniyorlardı herhalde. Şimdi 26 yaşında gençlere fazla güven kalmadı siyasette. Bunu yeniden gözden geçirmek lazım. İzmit'in kaç mahallesi olduğunu, bu mahallelerde kimlerin oturduğunu, kaç köyü olduğunu bilmiyorduk. Ben bunların hepsini merkez ilçe başkanı olduğum zaman öğrendim. Şehrimizin ayrıntılarını öğrenme fırsatı veren bir işti yerel siyaset yapmak. 20 sene evvel bu vakitler, belediye başkanlığına aday olmuştum. Bu da müthiş öğretici bir süreç olmuştu. O günkü siyasetin atmosferiyle gerçekten çok şey öğrendim. Daha sonraki siyasi hayatımızda bu öğrendiklerimizin bize ne kadar büyük katkısı olduğunu anlatamam."

Ergün, sadece teorik düzeyde siyaset yapılmaması, şehrin bütün sorunlarıyla ilgili olunması gerektiğini bildirerek, "Yerel yönetimler önemli olmaya, eğitici, öğretici olmaya ve hizmet üretmeye en elverişli yerler olmaya devam edecektir. Bunun önemini, değerini bilmek lazım" dedi.

Ergün, konuşmasının ardından Kocaeli'de görev yapmış eski belediye başkanlarıyla sohbet etti.

Kaynak: AA