Aras Edaş Kars İl Koordinatörü ve İletişim Danışmanından İha’ya Ziyaret

ARAS EDAŞ Kars İl Koordinatörü Nizamettin Kara, Elektrik Danışma Firması (Liberte) yetkilisi iletişim danışmanı Sevil Gedik ile birlikte İhlas Haber Ajansı (İHA)’yı ziyaret ederek, yeni projeler hakkında bilgiler verdiler.

Aras Edaş Kars İl Koordinatörü ve İletişim Danışmanından İha’ya Ziyaret
ARAS EDAŞ Kars İl Koordinatörü Nizamettin Kara, KİLER ve ÇALIK Ortaklığına geçen Elektrik Dağıtım Şirketi’nin kurumsal yapısı, misyonu ve vizyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

Kara, elektrik kesintilerinden kaçak elektrikle mücadele, trafolardaki yenilemelerden yeri altı çalışmasına kadar birçok konuda önemli çalışmalar yapıldığı kaydetti.

ARAS EDAŞ Kars İl Koordinatörü Nizamettin Kara; “Devir sürecinde şirkete geçecek ve şirketten ayrılacak olan çalışanlardan kaynaklı bir boşluk oluştu. TEİAŞ Trafo Merkezinin başka bir yere transferi de söz konusu oldu. Daha sonrada yeniden ayarlar yapılmaya başlandı. Dolayısıyla da burada yeni bir sistem kuruldu. Yaklaşık bir ay önce şirketi devraldık ve hemen ardından da 70-80 noktada ayarlar yaptık. Röle dediğimiz kesme ve bağlama sistemini kuran elektrik kesintilerini önleyen cihazlarımız var. Bu cihazların da ayarları komple değişti ve elden geçirildi. Henüz daha tam olarak tamamlanmış değildir. İlçeler kaldı. İlçelerde de bu bakım ve ayarlarını yaptıktan sonra artık elektrik kesintilerine bir son vereceğiz” dedi.

Şehir merkezinde bulunan enerji hatlarının yer altına alınması çalışmalarının hızla devam ettiğine dikkat çeken Nizamettin Kara; “Kurum olarak Kars’ın birçok ana caddesi ve arterlerinde enerji hatlarını yer altına alma çalışmalarımız sürüyor. Bu nedenle de kısmi elektrik kesintileri uygulamadan önce basın aracılığıyla kamuoyuna duyuruyoruz. Bunları da kışa kadar tamamlamış olacağız. Bildiğimiz gibi Kars’ta kış ayları çok şiddetli geçiyor. Kışın da elektrik kesintileri olmasın diye alt yapı çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Kars’ta ki büyük cadde ve bulvarlarda da hatlarımızı yer altına aldık. Paşaçayır ve sanayi yolunda da çalışmalarımız olacak. Belediye ile de eşgüdümlü olarak çalışıyoruz” diye konuştu.

“ELEKTRONİK SAYAÇLAR GELECEK”
ARAS EDAŞ Kars İl Koordinatörü Nizamettin Kara, il genelinde bulunan sayaçların yenileneceğini söyledi.

Kara; “Sayaçların tamamı değiştirilecek. 600 bin’e yakın sayaç siparişimiz var. Ve sayaçlar konutların ve işyerlerinin dışarı alınacak. Kaçak ve risk durumunda da o sayaç sökülecek. Gerekirse o abone iptal edilecek. Bu konuda da her türlü önlemi almış olacağız ve kayıp ve kaçağın önüne geçeceğiz” şeklinde konuştu.

TEDAŞ iletişim Danışmanı Sevil Gedik ise Kars halkı ile kurum arasında daha sağlıklı bir iletişim sağlamak için çağrı merkezi kuracaklarını açıkladı.

TEDAŞ İletişim Danışmanı Sevil Gedik, daha sonra özetle şunları söyledi:
“Kurumumuz bünyesinde bir çağrı merkezi kuracağız. Böylelikle vatandaşlarımız elektrik ile ilgili olarak sıkıntılarını çağrı merkezine bildirecekler. Bir tarafta faturasını ödeyen bir tarafta da ödemeyen vatandaş var. İkisi de aynı hizmeti alıyor. Bu da haksızlıktır. Özelleştirmede bir amaç da kayıp ve kaçağı en aza indirmektir. Daha sosyal bir hizmet verebilmek ve her kese eşit bir mesafe olabilmek oldukça önemlidir. Şirketimiz sosyal sorumluluk projelerini de hayta geçirecek. Böylece Kars’ta da bu yönde sürdürülebilir çalışmalar yapılacak. Halka daha fazla ve kaliteli bir hizmeti nasıl verebiliriz? Onların sorunlarına nasıl çözüm üretebiliriz? Diye bir takım çalışmalarımız da olacak. Tüm bunları yapmak için de finansal kaynaklar gerekiyor. Vatandaş her ne kadar elektrik faturalarını düzenli olarak öderse o kadarda kaliteli hizmet alacak. Kesintiler azalacak ve daha süzgün bir sistem olacak.”
Kaynak: İHA