Kırtasiye ve Giyim Ürünlerine Dikkat

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Antalya Şube Başkanı Aydın Çevik, yaklaşan yeni eğtim-öğretim dönemi öncesi velileri kırtasiye ve giyim ürünlerinin sağlık koşullarına uygun olmasına ilişkin uyardı.

Çevik yaptığı açıklamada, velilerin ürünlerin dış görüntüsüne kanmamaları gerektiğini kaydederek, özellikle kırtasiye malzemelerinin fiziksel değil kimyasal içeriğine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından bazı ürünlerle ilgili yayınlanan tehlikeli kimyasal madde tebliğine dikkati çeken Çevik, bazı tüketim ürünlerinde kullanılan maddelere getirilen sınırlamalara dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Çevik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 2011 yılında yapmış olduğu denetimlerde kırtasiye ürünlerindeki güvensizlik oranı yüzde 53 iken bu oran 2012'de yüzde 24 oranına düşmüştür. Ancak 2011 yılındaki çocuk ayakkabılarındaki yüzde 83 oranındaki güvensizlik oranı ile ilgili yeni bir çalışma yapılmadığından ayakkabı alırken çok dikkat edilmelidir. Yani ne kadar düzelme olsa da yine çocuklarımızın sağlığını piyasada satışı yapılan Çin malı ürünler tehdit etmektedir. Alınan ürünlerin menşeine mutlaka dikkat edilmelidir. En önemlisi CE ve 71-3 uluslararası standart işaretlerine mutlaka dikkat edilmeli ve bu ürünler güvenilir yerlerden alınmalıdır."

Kaynak: AA