Chp Nevşehir İl Başkanı Ahmet Göktaş:

CHP Nevşehir İl Başkanı Ahmet Göktaş, Suriye’de kim tarafından kullanıldığı belli olmayan kimyasal silah yüzünden yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini belirterek bu savaşta Türkiye’nin bir taraf olmaması gerektiğini söyledi.

Chp Nevşehir İl Başkanı Ahmet Göktaş:
Göktürk yaptığı açıklamada, Suriye’de 2 yıldır kirli bir savaş devam ettiğini ve bu savaşta 125 bin kişinin hayatını kaybettiğini milyonlarca insanın da zarar gördüğünü belirtti.

Suriye’de kimin tarafından kullanıldığı belli olmayan şekilde kimyasal silah kullanıldığını ve insanların toplu olarak öldüğünü belirten Göktaş, bu savaşta Türkiye’nin arabulucu ve birleştirici olması gerekirken taraf olduğunu ifade etti.

İnsanlık suçlarında zamanaşımı olmadığını ve kimyasal silah kullananların, yardım ve yataklık edenlerin dahi uluslararası mahkemelerde yargılanıp ağır cezalar alabildiğini hatırlatan Göktaş: “Olaydan 1 saat sonra İsrail gizli polis başkanı açıklama yaparak saldırıyı Suriye’nin diktatör başkanına bağlı güçlerin yaptığını söylemiştir. Yılanla çuvala girilmeyeceğine göre, bizlerin olayları bir kez daha soğukkanlılıkla değerlendirmemiz gerekmektedir. Mossad başkanının görüşlerine dayanak yaparak bir kesimi suçlamak veya savunmak ülkemiz için ve kendi inançlarımız için büyük bir tehlikedir. Bu saldırıyı kim ne amaçla yaparsa yapsın insanların öldüğü gerçeğini değiştirmediği için şiddetle kınamak ve tüm delilleriyle ispatlandıktan sonra suçluların en şiddetli şekilde cezalandırılmasını istemek insanlık borcudur. Bu sebeple bölgemizdeki ülkelerin sınırlarını değiştirmek isteyen kapitalist, siyonist ülkelerin doymak bilmez sömürgeci amaçlarına alet olmamak için daha özgürlükçü ve bağımsızlık yanlısı düşüncelere itibar etmemiz bizlerin ve gelecek kuşakların yararına olacaktır” dedi

Kaynak: İHA