Beden Eğitimi Öğretmenleri Atama Bekliyor

16 Eylül tarihinde başlayacak olan 2013-2014 eğitim öğretim yılı için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Beden Eğitimi Öğretmenleri Atama Bekliyor
Milli eğitim müdürlükleri okullarda görevlendirilecek öğretmenlerin tayin işlemlerini sürdürüyor. Atama dönemi devam ederken 2013-2014 eğitim öğretim yılında da ataması yapılmayan beden eğitimi öğretmenleri Bakanlıktan müjdeli haber bekliyor. Türkiye genelinde atanamayan beden eğitimi öğretmenleri ortak bir platformda buluştu. Atama mağduru öğretmenler tarafından kurulan Beden Eğitimi Öğretmenleri Platformu bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması Torbalılı beden eğitimi öğretmeni Kerime Kaya tarafından gerçekleştirildi.

Platform adına açıklama yapan Kerime Kaya, "Bizler Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan ve atama bekleyen Beden Eğitimi Öğretmenleri olarak geleceğimize sahip çıkmak, ülkemizin spor kültürünü ve kalitesini en üst seviyelere çıkarmak için görev beklemekte olan eğitimcileriz. Büyük bir hızla gelişmekte olan ülkemizin, diğer ülkelerle aynı seviyeye gelebilmesi ve hatta gelişimiyle örnek olacak bir ülke olmasının en önemli şartının eğitimden geçtiğini düşünmekteyiz. Bir ülkenin gelişmesinin ve reklamının yapılmasının en etkili yollarından birinin de spor olduğunu düşünmekteyiz. Bu bağlamda 2020’de yapılacak olan olimpiyatların İstanbul’da yapılabilmesi, başta Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, biz Beden Eğitimi Öğretmenlerinin en büyük dileğidir. Bizler olimpiyatlara adaysak ve de ev sahipliği yapacaksak bu organizasyona çok iyi hazırlanmalı ve orada yarışacak elit düzeyde sporcular yetiştirilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Sizler de takdir edersiniz ki, böyle üst düzey sporcuları ancak alanında uzman Beden Eğitimi Öğretmenleri ve de Antrenörler yetiştirebilir” dedi.

‘ÇOCUKLARA SPOR BİLİNCİNİ AŞILAYACAĞIZ’
OKULLARDAKİ sportif faaliyetleri arttırmak için görev beklediklerini söyleyen Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü: “2013-2014 Eğitim öğretim yılında göreve başlayacak yeni Beden Eğitimi Öğretmenleri olarak okullardaki spor kültürünü, spor bilincini artıracak ve ayrıca 2020 olimpiyatlarına hazırlanacak sporcuların alt yapısının oluşturulmasını sağlayacağız. Tüm yetkililerimizin atama bekleyen Beden Eğitimi Öğretmenlerine göstermiş olduğu hassasiyet tüm kamuoyunca bilinmekte ve büyük bir şükran duyulmaktadır. Bizlerde göreve yeni başlayacak beden eğitimi öğretmenleri olarak sizlere çok teşekkür ediyoruz.”
Kaynak: İHA