Mahalle Sakinlerinin Yaya Geçidi Tepkisi

Giresun Hacı Siyam Mahallesi’nde yaya geçidinin kapatılmasına tepki göstere mahalleli, geçide pankart astı.

Mahalle Sakinlerinin Yaya Geçidi Tepkisi
15 Temmuz gecesi Hacı siyam mahallesi Gemiler Çekeği mevkiinde yaya geçidinden yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu genç kadın Huri Bektaş'ın (27) hayatını kaybetmesinin ardından kapatılacağı söylenen yaya geçidine mahalle sakinleri tepki gösterdi. Bu akşam yaya geçidinde bir araya gelen mahalle sakinleri üzerinde “Üst geçit yapılmadan mevcut yaya yolunun kapatılmasına kesinlikle karşıyız” yazılı pankartlar astılar.

Pankartı asan mahalle sakinlerinden emekli Haluk Aksu, “Bugün buraya bazı görevliler geldi ve ölçüm yaptılar. Yarın gelip yaya yolunu kapatacaklar. Bir yetkili gelsin bizi aydınlatsın. Bu kadar insan nereden gelip geçecek? Hangi yolu kullanacağız? Her tarafa üst geçit ayakları dikildi ama hala ortada üst geçit yok. Üst geçit yapıldıktan sonra zaten bizde yaya geçidinin kapatılmasına razıyız. Ancak üst geçit yapılmadan kesinlikle yaya yolunun kapatılmasına karşıyız” dedi.

Mahalle sakinleri kısa süreli oturma eylemi yaparak, yarın bütün mahalle olarak duruma tepki göstereceklerini söylediler.
Kaynak: İHA