Konya'dan Balkanlar'da Sünnet Organizasyonu

KONYA - Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği sağlık ekibi Başkanı Dr. Fatih Soydemir, Kosova ve Makedonya'daki ailelerin, gelir düzeyi düşük olduğu için çocuklarını sünnet ettiremediklerini belirterek, "Sünnet organizasyonu yapmak için Balkan ülkelerine gitmemizin ne kadar isabetli bir karar olduğunu gördük" dedi.

Soydemir, dernek binasında yaptığı konuşmada, Kosova ve Makedonya'da 3 gün süren sünnet organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Organizasyonda, 285 kişinin sünnetinin yapıldığını ifade eden Soydemir, şunları kaydetti:

"Sünnet yapılanlardan 80'i, 15-22 yaş arası gençlerdi. Aileler, gelir düzeyi düşük olduğu için çocuklarına sünnet yaptıramıyor. Sünnet organizasyonu yapmak için Balkan ülkelerine gitmemizin ne kadar isabetli bir karar olduğunu gördük. Bağlarımızın tekrar güçlenmesi için Türkiye'deki vakıflara ve derneklere çok iş düşüyor. Biz de dernek olarak yurt içi ve yurt dışı çalışmalarımıza devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl, 500 çocuğa sünnet yaptırma niyetindeyiz. Kurban Bayramı'nda da Kenya'ya gidip 2 bin 500 çocuk için sünnet organizasyonu yapacağız. İnşallah bundan sonra Balkanlar, Asya ve Afrika ülkelerine olan ilgimiz, halkımızın da desteğiyle devam edecek."

RİDA-DER Başkan Yardımcısı Tamer Kalender ise "Katılım beklediğimizden de yoğundu. Dernek olarak bundan sonra da faaliyetlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: AA