Uşak'ta Mesleki Eğitim Çalıştayı Düzenlendi

UŞAK - Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan Almanya Türkiye Arasındaki Mesleki Eğitim İçin Köprüler Çalıştay'ı Uşak Üniversitesinde yapıldı.

Uşak Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, mesleki eğitimin büyük önem taşıdığını belirtti.

Türkiye'nin 2013 hedefine ulaşması için eğitimli işgücü ihtiyacını karşılaması gerektiğini söyleyen Erden, gelişmiş ülkelerde mesleki eğitimin ön plana çıkarıldığı eğitim modelinin uygulandığını ifade etti.

UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet ise proje kapsamında Almanya'daki mesleki eğitim sistemini incelediklerini, Türkiye'nin de kendine özgü bir eğitim modeli oluşturması gerektiğini dile getirdi.

Afyonkarahisar, Kütahya, Simav ve Gediz Ticaret ve Sanayi odalarının temsilcileri, Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Uşak İŞKUR Müdürlüğü, Uşak Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü ve Almanya'daki Köln ile Münih ticaret odalarından temsilcilerin yer aldığı çalıştay iki oturum halinde yapıldı.

Çalıştayın birinci oturumunda, Alman ikili eğitim sisteminin genel özellikleri, şirketlerde ve okullarda mesleki eğitim sisteminin uygulanma şekli ile ilgili sunumlar yapıldı, ikinci oturumda şirket temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri mesleki eğitim konusunda görüşlerini bildirdi.

Kaynak: AA