Diyarbakır’da Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Derneği Kuruldu
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 54 sivil toplum kuruluşu ile birlikte, madde bağımlığıyla mücadele için çalışma başlatıldı.

Sosyo ekonomik altyapının yetmediği ve büyümekte olan kentlerde sıkıntı alanlarının da büyüdüğünü kaydeden Baydemir, Diyarbakır açısından da uzun zamandır çeşitli platformlarda, aktivistlerin madde kullanımı konusuna dikkat çektiklerini hatırlattı. Ancak tek başına bir duyarlılık ve aktivitenin çözemeyeceği bir problem alanıyla karşı karşıya olduklarını ifade eden Baydemir, madde bağımlılığının nedenlerinin tespiti, risk altındaki nüfusu koruyacak mekanizmaların oluşturulması, ailelerin bilinçlendirilmesi gibi tüm faaliyetlerin tek çatı altında yürütülmesinin aciliyetine dikkat çekti.
"BÜTÜN AĞLA MÜCADELE ETMELİYİZ"
Madde bağımlısı gençlerin ve çocukların bu bağımlılıktan arındırılması konusunda ciddi bir çabaya ihtiyaç olduğunu anımsatan Baydemir, tüm bu sürecin oldukça meşakkatli, maliyetli ve sıkıntılı olduğunu belirtti.
Uyuşturucunun tarlada ekim aşamasından pazarlanması ve satış aşamasına kadar bütün ağla mücadele etme çabasında olmaları gerektiğini ifade eden Baydemir, toplumun tüm dinamiklerini bilinçlendirme çalışmasının bir aktörü haline getirme çağrısında bulundu. Bu buluşmayı kentin madde bağımlılığıyla mücadelenin yol haritasını belirlemek, ortak kulvarda mücadele etmenin ilk adımı olarak gördüğünü ifade eden Baydemir, "Bu çağrı, yerel yönetimlerden vilayete, emniyete, sivil toplum örgütlerine, gençlik hareketlerine açıkçası fikri, zikri, siyasi düşüncesi ne olursa olsun insanlık ailesine karşı işlenen bu suçun ve çocuklarımızın karşılaştığı bu riskin ortadan kaldırılması konusunda birlikte hareket etme, birlikte bir reaksiyon ortaya koyma çağrısıdır" şeklinde konuştu.
Görüş ve önerilerin ardından insanların Yeni Yaşam Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği’nin taslak metni okundu. Derneğin kurucu üyelerini belirlemek amacıyla bir komisyon oluşturuldu.
