Obama'nın Danışmanı Medical Park'ı Ziyaret Etti

İSTANBUL - ABD Başkanı Barack Obama'nın danışmanlarından ve ABD'nin sağlık reformu "Obama Care"in yürütücülerinden Micheal Honda, Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'ni ziyaret etti.

Medical Park'tan yapılan açıklamaya göre, sağlık sistemi hakkında detaylı bilgiler almak için Türkiye'de bulunan Honda, dört saat süren ziyaretinin ardından, Sağlıklı Yaşam Ünitesi tuz odasında zaman geçirerek, detoksa girdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Honda, Türkiye sağlık sisteminin, Amerikan sağlık sistemi için uyarlanabilir bir model olduğunu belirterek, "Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nde geçirdiğim 4 saatlik sürede çok etkilendim" değerlendirmesini yaptı.

Honda, Türkiye'de hangi ekonomik kesimden olursa olsun, tüm vatandaşların kaliteli sağlık hizmetinden hızlı ve kolay bir şekilde yararlanabildiğini vurgulayarak, "Amerika'da kaliteli sağlık hizmetinden sadece ekonomik gücü kuvvetli olan kesim yararlanıyor. Halk, gelirlerinden her ay en az 300-400 dolar sağlık sigortalarına harcıyor. Bizim de hedefimiz sağlık hizmetlerinden tüm ABD vatandaşının eşit şekilde faydalanmasını sağlamak. Obama Care reformlarıyla bunu sağlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin sağlık turizminde de dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdiğini ve giderek artan bir ivme yakaladığını aktaran Honda, "Yabancı ülkelerden hastaların Türkiye'yi tercih etmesinde en önemli etkenlerden biri, yüksek kalitede sağlık hizmetini Avrupa'ya göre daha düşük fiyatlarla sunuyor olması. Bu ivmeyle kısa zamanda Türkiye tüm Avrupa ülkelerine örnek olacak" ifadelerini kullandı.

-"Türkiye modeli tüm dünyaya örnek olacak nitelikte"

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Genel Müdürü Dr. Gürsoy Yıldırım da, Türkiye'de özel hastanelerin SGK hastalarına açılmasıyla, her ekonomik kesimden insanın kaliteli ve hızlı sağlık hizmeti almaya başladığını belirterek, teşhis, tanı ve tedavi süresinin ciddi oranda kısaldığına dikkati çekti.

Yıldırım, Türkiye modelinin, tüm dünyaya örnek nitelikte olduğunu ifade ederek, "Türkiye'ye gelen yabancı hasta sayısında da ciddi artışlar oldu. Eskiden Türkiye'deki hastalar Avrupa'ya tedavi olmak için giderken yapılan sağlık reformuyla birlikte yabancılar Türkiye'ye gelmeye başladı.

Medical Park Türkiye'nin en fazla yabancı hasta tedavi eden sağlık gruplarından biri. Türk Amerikan Sağlık Turizmi Derneği üyesi olan Medical Park Hastaneler Grubu Amerika'da tanıtımlarına devam ederek, sağlık turizmi kapsamında yüksek sayıda hasta almayı planlanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA