Nazilli'de Suriyeliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Nazilli’de Mısır ve Suriye başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında şehit edilen müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Nazilli'de Suriyeliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı
Diyanet-Sen Nazilli temsilciliği tarafından organize edilen gıyabi cenaze namazına dernek üyelerinin yanısıra NAİMDER, NAMİMDER, Eğitim-Bir-Sen ve Sağlık-Sen ile 50'ye yakın vatandaş destek verdi. Öğle namazına müteakip kılınan gıyabi cenaze namazının ardından dualar edilerek basın açıklaması yapıldı.

Diyanet-Sen Aydın Şubesi Nazilli Temsilcisi İbrahim Çetinkaya, yaptığı açıklamada, 1982’de Hama’da on binlerce insanı kimyasal gaz kullanarak katleden Hafız Esed’in mirasını devralan oğlu eli kanlı Beşşar Esed’in, Şam’ın Doğu Ğuta, Ain Tarma, Cobar, Muaddamiye, Zamalka ve Batı Ğuta bölgelerinde kimyasal silah kullanarak ilk belirlemelere göre bin 300’den fazla insanı, çocuk, yaşlı, kadın demeden katlettiği saldırılarda yaklaşık 3 bin 500 kişinin ise yaralandığını vurguladı. Yoğun roket, havan ve topçu bombardımanının yaşandığı bölgede çok sayıda sağlık personeli ve gönüllünün de katledildiği ifade ediliyor diyen Çetin; “Sârin gazının kullanıldığı bilgisinin kamuoyuna yansıdığı katliamda kimyasal maddeye maruz kalan insanlarda nefes darlığı, kusma, göz bebeklerinde küçülme gibi belirtilerin görüldüğü gaza maruz kalanların çok kısa sürede öldüğü belirtiliyor” ifadelerini kullandı.

‘DEVLET TERÖRÜ YAŞANIYOR’
Açıklamasını sürdüren Başkan Çetinkaya, “Devlet terörü ile dünyanın gözü önünde kimyasal gazlarla katledilen Suriye halkına karşı duyarsız kalan bütün devletleri ve uluslararası örgütleri kınıyor, babasının ve Hama Katliamını bizzat yöneten amcası Rıfat Eser’in izinde olan eli kanlı Beşşar Eser’in mazlum Suriye halkına ve masum çocuklara karşı ölüm kusmasını lanetliyoruz. Kimyasal silah bizim kırmızı çizgimizdir diye açıklama yapan çizgisiz ve ilkesiz ABD başta olmak üzere, katliama sessiz kalan bütün devletleri ve Suriye’de devlet terörüne yardım eden İran’ı da kınıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA