Palandöken'de Kayak Pistindeki Taşlar Temizleniyor

ERZURUM - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Palandöken Kayak Merkezi'ndeki 8 kayak pistinde taş temizleme çalışması başlattı.

İşçiler, 8 kayak pistinde taş toplayarak kayak pistlerinin daha kullanışlı bir hale gelmesi için mesai harcıyor.

Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, yaptığı açıklamada, kayak merkezlerinde taş olmayan pistlerde daha az kar olmasına rağmen kayak yapılabileceğini ifade ederek, bunu göz önünde bulundurarak, kayak pistlerinde kış sezonu öncesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü nezaretinde taş toplama çalışması başlattıklarını söyledi.

Bayraktar, "Pistler temiz olursa kış sezonunda az kar yağması durumunda bile kayak severler, burada kayak yapabilecekler. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işçileri bir hafta boyunca kayak pistlerinde taş toplama çalışması yapacak" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar da İl Genel Meclisi'nin daha önce taş kırma makinesi alınması için onay verdiğini ancak makinenin henüz Türkiye'ye gelmediğini ifade etti.

Bu nedenle kurumlarında görev yapan işçilere pistlerden taş toplattıklarını anlatan Çintimar, "İşçilerimiz tırmık ve küreklerin yanı sıra elleri ile taşları toplayarak, pistlerimizi yeni sezona hazırlıyorlar" diye konuştu.

Artık 2013-2014 kayak sezonunda yerli ve yabancı turistlerin Palandöken Kayak Merkezi'ndeki pistlerde gönüllerince kayak yapabileceğinin altını çizen Çintimar, şöyle devam etti:

"Taşlardan temizlenen ve çimlendirme yapılan pistlerde kayak severler, rahat bir ortamda kayak yapacak. Türkiye'nin en uzun kayak pistlerine sahip olan Palandöken Kayak Merkezi'nde çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu arada gondol lift yaz sezonunda da turizm amaçlı olarak açık tutuluyor. Yerli ve yabancı turistler istediği vakit Palandöken Dağı'nı gondol lift ile turluyor."

Kaynak: AA