İkizdere İmam Hatip Lisesi Mezunları Dernek Kurdu

RİZE - Son düzenlemeyle Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüşen İkizdere İmam Hatip Lisesinin mezunları, İKİZİM-DER adı altında dernek kurdu.

Okulun konferans salonunda toplanan mezunlara, Okul Müdürü Mücahit Atalay ve diğer yöneticiler de eşlik etti.

Atalay, burada yaptığı konuşmada, okulun 1975 yılında kurulduğunu ve bugün bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bugün birinci mezunlar buluşmasını yaparken kurulan derneğimizin de açılışını gerçekleştiriyoruz" dedi.

İmam Hatip Liselerinin bu ülkeyi meydana getiren Anadolu insanının içinden çıkan önemli toplumsal yansımalardan biri olduğunu ifade eden Atalay, şunları söyledi:

"Kuruluşundan bu yana ortaya çıkış şekli, yapısı, müfredatı, öğrencileri ve mezunlarıyla Türkiye'nin en önemli yapı taşlarından biri olmuştur. İlk açılışından bugüne kadar milletimizin alın terini, inancını, fikriyatını, vicdanını içermesi açısından milletimiz nezdinde mümtaz bir yere sahiptir. Tarihin belli dönemlerinde intikaya uğratılmak istenmiş ancak her seferinde bu süreçten dahada güçlenerek çıkmıştır. Çünkü İmam Hatipler sahip oldukları misyon itibariyle her zaman hakkın yanında yer almışlardır ve iyiliği emredip kötülükten alıkoyma sorumluluğunu bütün insanlığa yayma, zulüm karşısında isyan ahlakını geliştirme, dindar nesiler yetişmesinde baş aktör olma gibi çok önemli görevler üslenmiş ve bundan sonra da üslenecektir."

Atalay, 1975 yılından bu yana bine yakın mezun verdiklerini kaydederek, "Bu sene ilkini düzenlediğimiz mezunlar buluşmasında arkadaşlarımız bir dernek kurarak birleşmek bütünleşmek ve hatırlanmak istedi. Başkanlığına Ömer Kökçam'ın getirildiği İKİZİM-DER isimli derneğimiz okulumuzdan mezun olmuş ve olacak bütün arkadaşlarımızın ve okulumuzun mensuplarının bir çatı altında toplanmalarını sağlayarak birlik beraberlik ve dayanışma mücadelesi yapacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA