İtalya Dışişleri Bakanı Bonino'dan Müslüman Kardeşler Uyarısı

ROMA - İtalya Dışişleri Bakanı Emma Bonino, Müslüman Kardeşleri cezalandırmanın yıkıcı ve aşırılıklara kaçma riski olabileceğini söyledi.

Bakan Bonino, ''La Stampa'' gazetesine verdiği demeçte, "Müslüman Kardeşleri cezalandırmanın yıkıcı etkisi olabilir. Bu onları yeraltına gönderme anlamına gelir. Bu da aşırıcı grupların artma riskini doğurur" dedi.

Bonino, İslami kesimin siyasi temsil bulamaması durumunda aşırılıkların artabileceğine dikkati çekerek, bunun sadece Sina yarımadasıyla sınırlı kalmayıp, Avrupa'yı da etkileyebileceği uyarısında bulundu.

Avrupa'nın sunduğu taahhütlerin yeteri olmadığını, dünyanın çok kutuplaştığını söyleyen Bonino, Mısır krizinde ABD ile AB'nin Suudiler tarafından yeniden biçimlendirildiğini savundu.

Bonino, Mısır'da geçmişte olduğu gibi Hüsnü Mübarek'in otoriter yönetim tarzına geri dönüş olamayacağını "Cin, lambadan çıktı, tekrar içeri sokamazsınız" sözleriyle ifade etti.

Bu arada, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus da pazar günleri yaptığı Angelus Duası'nın ardından, inanç uğruna şiddete başvurulamayacağını belirtirken, inananları Mısır'da barış için dua etmeye davet etti.

Kaynak: AA