Sağlık Müdürlüğü’nden “park” Açıklaması

Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Palandöken Belediyesi sınırları içerisinde park alanına sağlık ocağı yapılmasına ilişkin yaşanan tepkilere yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi.

Palandöken ilçesinde bulunan Muhammed Lütfi Efendi parkında inşaatına başlanan Aile Sağlığı Merkezinin neden başka bir yere yapılmadığına yönelik olarak medya organlarında yer alan haberler üzerine yazılı bir açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Vançelik, “2010 yılından itibaren Solakzade Caminin ön tarafındaki cadde ve arka kısımlarında bulunan mahallerde yaşayan onlarca vatandaşımız yakınlarında sağlık tesisi olmadığından dolayı müdürlüğümüze şikâyette bulunmuşlardır. Özellikle sürekli ilaç kullanan yaşlılar ve müzmin hastalığı olanlar için sıkıntılı bu durum için civardaki tüm alanlar taranmış ve 2012 yılına kadar uygun bir kamusal alan bulunamamıştır. Nihayetinde 2012 yılında Palandöken belediyesine ait toplan 7 bin metrekarelik Muhammet Lütfi Efendi Parkının 2 bin metrekarelik kısmı sağlık alanı olarak müdürlüğümüz tarafından alınmıştır. Özellikle bu parkın etrafında bulunan mahalle sakinleri başta olmak üzere bilinmelidir tüm vatandaşlarımız her türlü çalışmamıza rağmen bu bölgeye elzem olan sağlık tesisi için bir çözüm yolu üretilememiş ve yeşil alanı seçmek son seçenek olmuştur” dedi.

2 bin metrekarelik alanın sadece yaklaşık 800 metrekarelik kısmının bina olacağı belirtilen açıklamada, “Aile Sağlığı Merkezi’nin Muhammed Lütfi Efendi parkına bakan kısmı bahçe duvarı ile ayrılmadan ve park ile bütünlük içerisinde kamelya ve oturma yerleri ile parka katılacaktır. Yani 7 bin metrekarelik parkın sadece 800 metrekaresi sağlık tesisi olacaktır. Bu tesiste ayrıca Sağlık yaşam merkezi ve spor yapma imkânı da olacaktır. Ayrıca Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile hekimliği öğretim üyeleri ve asistanlarının da görev alacağı bu tesisimizde park alanında bulunan yürüyüş yolu da kullanılarak topluma sağlıklı yaşam davranışı kazandırma için bir eğitim merkezi olacaktır. Yine bazı haberlerde bahsedildiği gibi Aile Sağlığı Merkezi inşaat alanı içerisinde ağaç kesimi olmayacaktır. Aile Sağlığı Merkezi binasının bulunacağı alandaki 13 ağaç mevcut ekipman ile sökülüp aynı bahçeye dikilecektir.” denildi.
Kaynak: İHA