Çorum İHL Kampus Sözleşmesi İmzalandı

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İmam Hatip Lisesi kampus ihalesini alan firma ile sözleşme imzalandığını açıkladı.

Çorum İHL Kampus Sözleşmesi İmzalandı
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yeni İHL kampusunun Türkiye'ye örnek olacağını ifade etti.

Ağustos ayı içerisinde firmanın inşaat çalışmasına başlayacağını dile getiren Külcü, kampusun 20 ayda tamamlanacak dedi.

3 bin öğrencinin eğitim göreceği 100 derslikli, laboratuarlar ve idari bölümlerden oluşacak İmam Hatip Lisesi kampüsü okul binası 36 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edileceğini anlatan Külcü, bodrum, zemin ve 4 kattan oluşacak 100 derslikli okul binasının Çorum Belediyesi’ne maliyetinin KDV dahil 23 bin 155 bin TL olduğunu belirtti.

Külcü, “Aydınlık yarınlarımızın geleceği olan gençlerimizin daha iyi mekânlarda eğitim görmeleri için, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin özelliklerine sahip olacak modern kampusu hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Külcü, burada eğitim görecek öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamaları amacıyla inşa edilecek olan 300 öğrenci kapasiteli yurdu, 500 kişilik spor salonu, bin 500 kişilik uygulama caminin yer alacağı inşaat ihalesinin de önümüzdeki günlerde yapılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA