Bdp’liler Kavgalı Aileleri Barıştırdı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman il örgütü, bir hafta önce çıkan kavga nedeniyle aralarında husumet başlayan Yaşar ve Cıdacı ailelerini barıştırdı.

Bdp’liler Kavgalı Aileleri Barıştırdı
BDP Batman il örgütü kentte yaşayan kavgalı iki aileyi barıştırdı. Bir hafta önce Yaşar ve Cıdacı ailelerin fertleri arasında yaşanan kavga ile başlayan husumet BDP Batman il örgütün halk ilişkiler komisyonun araya girmesiyle tatlıya bağlandı. Yaşar ailesinin ikamet ettiği Batman merkeze bağlı Aydınkonak Mahallesi'nde düzenlenen barış törenine, BDP Batman İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, BDP Batman İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, Batman Din Alimler Derneği Başkanı İzzettin Ege ile iki aile mensupları katıldı.

Törende konuşan BDP Batman İl Örgütü Halkla İlişkiler Sorumlusu Fikret Taşkın, "İki aile arasında yaşanan kavgadan dolayı biz parti olarak rahatsız oluyoruz. Umarım artık ailelerimiz sorunları olduğundan tartışmadan, şiddete başvurmadan kendi aralarında sorunlarını diyalog yoluyla çözerler” dedi.

Taşkın, ayrıca bundan sonra böyle olumsuzlukların yaşanmaması temennisinde bulundu. Taşkından sonra BDP Batman İleşbaşkanı Serdar Atalay, Batman Din Alimler Derneği Başkanı İzettin Ege ve Belediye Başkanvekili Serhat Temel de, Kürtlerin birlik ve beraberlik içinde kendi sorunlarını şiddete ve kavgaya başvurmadan çözmesi gerekliliği üzerinde birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardında Yaşar ve Çıdacı aileleri de bu tatsız durumu barışla sonlandırma konusunda büyük çaba sarf eden BDP ve yöneticilerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA