Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Suriye İçin Destek İstedi

MARDİN - Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ve beraberindekiler, Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Rojava bölgesi halkı için muhtarlara destek ziyaretinde bulundu.

Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Belediye Başkan yardımcıları Şemsettin Sulhan, Leyla Salman, Maday-Der Kızıltepe Temsilcisi Fahrettin Doğan ve belediye meclis üyeleri ilçede bulunan esnafı ve muhtarları ziyaret etti.

Rojava'ya destek verilmesi için ziyaretlerini sürdürdüklerini belirten Başkan Ferhan Türk, "Kızıltepe'de Rojava halkıyla maddi ve manevi dayanışma adına çağrıda bulunuyoruz. Oradaki halk yaşlı, çocuk demeden katlediliyor, diğer yandan sağlık sorunları yaşamakta ve açlıkla karşı karşıya kalmaktadır. Şu an da en çok ihtiyaç duyulan ilaç ve gıda yardımlarıdır. Mahalle ve köy muhtarları sokakları ve evleri tek tek dolaşarak ellerinden gelen maddi ve manevi yardımlarını sağlamasını istiyoruz. Yardımlar konusunda başta sivil toplum örgütleri ve halkımız çok duyarlı davrandı ve bu duyarlılığı devam etmesini istiyoruz" dedi

Mardin Muhtarlar Derneği Başkanı Hatip Şeran ise ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirterek, "Sivil Tolum Örgütleri ile kurumlarla bir araya gelerek, yardımlar konusunda neler yapabileceğimizi konuşur, program çıkarırız. Gerekirse evleri tek tek dolaşarak ilaç olsun, gıda yardımı olsun toplayıp belediyeye teslim ederiz" dedi.

Kaynak: AA