Görsem’den ‘göremeyen Kardeşin Olsun Mu’ Projesi

Görsem Görme Engelliler Dayanışma Derneği Genel Merkezi'nin, 'Göremeyen Kardeşin Olsun mu' adlı bir projeye başladığı açıklandı.

Görsem’den ‘göremeyen Kardeşin Olsun Mu’ Projesi
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Görsem Görme Engelliler Dayanışma Derneği ve Kuruluşları Genel Başkanı Remzi Korkut, bu projeye Odunpazarı Belediye Başkanlığınca maddi kaynak sağlanacağını vurguladı. Korkut "Derneğimizin onursal üyesi araştırmacı yazar Ergün Veren tarafından 'Anadolu'yu Görsem' adlı bir çalışma dosyası hazırladı. Projenin amacı, toplumun dikkatini görme engellilerin ve onların sorunlarını üzerine çekmek, görme engelliler için Braille alfabesi ile asılmış bir kitabı daha kültür dünyasına kazandırmak, folklor çalışmalarında faydalanmalarına yardımcı olmaktır" dedi.

Görenlerin görmeyenlerin dünyasını daha yakından tanımalarını kolaylaştırmak amacında olduklarını vurgulayan Korkut, "Gören ve görmeyen kişileri aynı kitapta buluşturarak aralarında ebedi dostluk ve kardeşlik bağı kurmak, Görsem Görme Engelliler Dayanışma Derneği Genel Merkezi'ne kaynak sağlamak istiyoruz. Bu proje üç aşamada gerçekleştirilecektir. Birinci aşamada çalışma dosyası, aynı safhada hem Latin hem de Braille alfabesi harfleriyle olacak şekilde sınırlı sayıda kitap olarak basılacaktır. İkinci aşamasında ise basılacak olan kitabın 'Göremeyen Kardeşin Olsun mu' sloganıyla tanıtım kampanyasına geçilecek, öncelikle toplumlun önde gelen isimleri tarafından kitabın derneğimizden satın alınması sağlanacaktır. Üçüncü aşamada da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Eskişehir'e bir alışveriş merkezinde o güne kadar aralarında kitap kardeşliği bağı kurulan kişilerin hazır bulunacağı bir tanıtıp etkinliği düzenlemektedir" diye belirtti.

Kaynak: İHA