Alucra Kent Meydanı Törenle Açıldı

Giresun’un Alucra ilçesinde yapımı tamamlanan Kent Meydanı törenle açılarak vatandaşın hizmetine sunuldu.

Dün akşam Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Ak Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Alucra Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Alucra Belediye Başkanı Halil İbrahim Yağcıoğlu, Giresun İl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden ve vatandaşların katıldığı Bağcılar Belediyesi tarafından yaptırılan Alucra Kent Meydanı törenle açıldı.

Törende konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, "Binaların kendileri sorun. Eğer şehirlerimizi güzelleştirmek istiyorsak yıkacaksınız. Evet gerçekten yıkacaksınız” dedi.

Yıkmanın iyilik yapmak olduğunu söyleyen Canikli, şöyle konuştu: "Büyük binaları yıkacaksınız, çok fazla binaları yıkacaksınız. Tabiatin görünüşünü engelliyorsa eğer, bakın güneşin batışını eğer burada bir bina olsaydı bunu görme imkanımız olmayacaktı. Alucra’ya meydan kazandırmamız gerekiyordu. Meydan ve otopark problemi çözecek başka bir alan yoktu. O yüzden buranın bina yapılarak ya da başka şekilde betonlaştırılarak heba edilmemesi gerekiyordu. Şehirler, ilçeler, yerleşim yerleri meydanları ile anılır, meydanı olan şehir olur. Meydanı olan medeni olur. Evet bu böyledir. Bu meydanın yapımını üstlenen İstanbul Bağcılar Belediyesi ve değerli Başkanı hemşehrimiz Lokman Çağrıcı’ya teşekkür ediyoruz. Kendisine bu katkısından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.”
48 ülke gezdiğini, 12 yıl Ankara'da, 9 yıl İstanbul'da kaldığını anlatan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, "Ama böyle bir tesise ve imalata rastlamadım" dedi

Giresun Valisi Şahin, yaptığı konuşmada, ”Sanıyorum Doğu Karadeniz Bölgesinde meydanın altında 100 aracı alabilecek otopark ve üzerinde insanların dinlenmesini sağlayacak bir park düzenlemesi yok sanırım. Şehirlerde meydanlar medeniyetin bir göstergesidir. Meydanın yapımını üstlenen Lokman Çağrıcı bey sadece Alucra’da değil bir çok yerde ve şehirde bu katkılarını sürdürüyor. Kendisine buradan çok teşekkür ediyorum”

Konuşmaların ardından 5 milyon TL’ye malolan Alucra Kent Meydanı’nın açılışı yapıldı.
Kaynak: İHA