Siirt’ten Mursi’ye Destek Yürüyüşü

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Siirt Gençlik Kolları üyeleri, darbeyle indirilen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek yürüyüşü gerçekleştirdi.

Siirt’ten Mursi’ye Destek Yürüyüşü
Teravih Namazı sonrası Siirt Çarşı Camii önünde toplanan grup, sloganlar atarak Güres Caddesi Sancak Okulu yanına kadar yürüdü. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Gençlik Kolları Başkanı Murat Özekinci, İslam’a ve Müslümanlara yaşatılan zulmü kınamak amacıyla toplandıklarını söyledi.

Çok sayıda vatandaşın da destek verdiği gösteride grup adına açıklama yapan Özekinci, “Zulmü alkışlamıyoruz ve zalimleri asla sevmeyeceğiz. Siirt’ten, evliyalar diyarından, zulme haksızlığa, darbeye ve katliama maruz kalmış Ramallah’taki, Humus’taki, Arakan’daki, Adedbiye meydanındaki Müslüman kardeşlerimize bin selam olsun. Türkiye’den Mısır’a sesleniyoruz; direnin ve sabredin Allah mazlumların yanındadır. Darbeyi ve katliamlara sessiz kalanlara da sesleniyoruz; Yaşanılan bu zulme göz yumanlar bu zulmün suç ortaklarındandır. Bu katliama seyirci kalanlar elbet cezalarını bulacaklardır. Ey Mısır halkı, seçilmiş olan Muhammed Mursi’ye destek olun, demokrasiye sahip çıkın ve dış güçlerin uşaklığını yapan El-Sissi yönetimini ülkenizden def edin. Burada evliyalar diyarından ellerimizi açıp Mevla’ya dua ediyoruz” şeklinde konuştu.

Eyleme katılan bayanlar da, ‘Dik dur eğilme Müslümanlar seninle’ yazılı pankart açtı. Geniş güvenlik önlemlerinin de alındığı alanda basın açıklaması yapan grup, daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA