Uzunköprü'de Temel Atma ve Açılış Töreni

EDİRNE - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Büyük düşünmeye devam edeceğiz. Edirne, en güzeline layıktır. Çünkü Osmanlı'nın ikinci başkentidir" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uzunköprü ilçesinde Bakanlık tarafından yapılan tesislerin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

Bakan Eroğlu, Edirneliler'e müjdeler getirdiklerini söyledi.

AK Parti hükümetinin Trakya ve Edirne'ye ayrı bir önem verdiğini aktaran Eroğlu, "Edirne'ye 12 tesisin açılışı ve temel atma töreni için geldik. 141 milyon liralık bir yatırımın açılışını yapıyoruz. Büyük düşünüyoruz. Büyük düşünmeye devam edeceğiz. Edirne, en güzeline layıktır. Çünkü Osmanlı'nın ikinci başkentidir" diye konuştu.

Yıllar önce yapımına başlanan Güneydoğu Anadolu Projesi'ni de bitireceklerini dile getiren Eroğlu, "Konya'nın, Konya Ovaları Projesi var. KOP'u da biz başlattık, biz bitireceğiz. Edirne için de Trakya Gelişim Projesi'ni ilan ediyoruz. Projeinin ilk etap ayağı olan 2013-2017 yıllarında da 10 milyon liralık bir bütçesi var. Projede ağaçlandırma, meteoroloji ölçüm istasyonları, barajlar, tesisler yapılacak. Ergene Nehri'ni kurtarmak için de Ergene Şafak Eylem Planı'nı hazırladık" diye konuştu.

Bakanlık ve hükümetin yaptığı icraatlardan örnekler veren Eroğlu, "bazılarının" durduğunu, ancak kendilerinin koşmaya devam edeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Bütün Türkiye'de 4 binden fazla şantiyemiz var. Sadece İstanbul'a değil, Edirne'den Kars'a, Sinop'tan İçel'e, İzmir'den Ankara'ya, Şırnak'tan Siirt'e kadar 58 yerleşim yerinin suyunu biz verdik. Bir kaç seneliğine değil, en az 30 yıla kadar. İstanbul'da 2071 yılına kadar su var. Tekirdeğ'ın da inşallah suyunu vereceğiz. 18 milyon dekar araziyi modern sulamaya açtık. Şu an yanan 4 ambulden biri bizim getirdiğimiz temiz enerjiyle ülkeyi aydınlatıyor. İşte farkımız bu. Bunları yapmasaydık her yıl 15 milyar dolar doğalgaz parası ödeyecektik"

Edirne'nin Avrupa'ya açılan kapı olduğuna ve turizme açmak istediklerine dikkati çeken Eroğlu, yapılan tesislerle Edirne'de çiftçinin cebine toplam 440 milyon liranın gireceğini ifade etti.

Yağmur yağarken "rahmet yağıyor" diye söylendiğini hatırlatan Eroğlu, suyun bereket ve medeniyet olduğunu, suyun olmaması halinde hiç bir şeyin tam olamayacağını belirtti.

Tesislerin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Eroğlu, tesisi yapan firmanın temsilcisinden tesisi bir yıl önce bitirmesini, bitirmezse de bir sağlık ocağı yapmasını istedi.

Orman ve Su İşleri Bakını Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer ve firma yetkililerince daha sonra tamamlanan tesisin açılışı törenle yapıldı, diğer tesislerin temelleri atıldı.

Kaynak: AA