19. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri

BAYBURT - Bayburt Dede Korkut 19. Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni, Aydıntepe Yayla şenlikleri ile sona erdi.

Gürcistan, Elazığ, Gümüşhane ve Bayburt halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile başlayan yayla şenliği, yöresel sanatçılar Umut Güler, Musa Küçük, Kenen Koman ve Mustafa Küçük'ün söylediği türkülerle devam etti. Hareketli türkülere etkinliğe katılan kimi vatandaşlar da halay çekerek eşlik etti.

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, burada yaptığı konuşmada, bu dağların, köylerin mutluluğu çoktan hak ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu mutluluğu temin etmek ve daimi kılmak adına hep birlikte gece gündüz demeden çaba sarfediyoruz. Ancak, Türkiye'nin bu mutluluğunu hazmedemeyenler var. Ama o hazmedemeyenlerin burada, bu ovada, bu yaylada, bu 2 bin 500 rakımda yeri yok.''

Bayburt Belediyesi tarafından bu yıl 19. gerçekleştirilen Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri, Aydıntepe yaylasında yayla ağasının tayin edilmesi ile sona erdi.

Yayla ağası olarak tayin edilen Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan'a yayla ağası asası Belediye Başkanı Polat tarafından verildi.

Şenliklere, Bayburt Valisi Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, Aydıntepe Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil ile bazı kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA