Bdp’li Baluken: “hükümet İkinci Aşama İçin Adım Atmadı”

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, çözüm sürecinde birinci aşamanın tamamlanmasına rağmen hükümetin ikinci aşama için adım atmadığını ileri sürdü.

Bdp’li Baluken: “hükümet İkinci Aşama İçin Adım Atmadı”
Aralarında BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in de bulunduğu bir grup, BDP Bingöl İl binası önünden sloganlar atarak Dörtyol Saat Kulesi önüne kadar yürüdü. Burada toplanan gruba hitaben bir konuşma yapan BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, birinci aşamanın tamamlanmasına rağmen hükümetin ikinci aşama için adım atmadığını ileri sürdü. Hükümetin ikinci aşama için bir an önce atması gerektiğini söyleyen Baluken, “Artık hükümet adım at diyoruz. Yeni süreç karşılıklı adımlarla gidecek. Yeni süreç karşılıklı birbirini besleyen güven ortamıyla gidecek bir süreçtir” dedi

Çözüm sürecini sabote etmek isteyen güçlerin olduğunu belirten Baluken, ”Hem içeriden hem dışarıdan bu süreci sabote etmek isteyen sayısız güçlerin olduğunu söyledik. Hükümete bu konuda defalarca uyarılarımızı yaptık. Hükümete düşmesi gereken bu süreci sabote etmek isteyenlerle beraber yürümek değil, barışı isteyenlerle yürümek olduğunu söyledik” ifadelerini kullandı.

Baluken, konuşmasında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde meydana gelen olaylara da değindi. Grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA