Beü'deki Yatırımlar

ZONGULDAK - Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, "Kanser, diyabet ve obezite alanıyla ulusal ölçekte ön plana çıkmak istiyoruz. Bu iki alana tüm yatırımlarımızı aktaracağız" dedi.

Özer, BEÜ Tıp Fakültesi bünyesinde açılışı gerçekleştirilen Anatomi ve Multidisiplin Laboratuvarı'nın yanısıra inşaatı devam eden Kanser Tanı ve Tedavi Merkezi'nin tanıtım toplantısında, kampüslerinde hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan birimlerin hizmete açılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan alana 600 kişilik öğrenci yurdu yaptıracaklarını ifade eden Özer, "Kredi ve Yurtlar Kurumu yetkilileri ilimize gelerek incelemelerde bulunacaklar. Kampüslerimizi de gezdiklerinde yurtlarla ilgili bir değerlendirmede yapacaklar. Önümüzdeki yıl ilimize bin kişilik bir öğrenci yurdu yapımıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kampüslerimizde eğitim birimleri yanında konaklama, sosyal tesisler ve her türlü tamamlayıcı öğeyi de hizmete almak durumundayız" diye konuştu.

Önümüzdeki iki yıl içerisinde sağlık kampüslerinin tam teşekkülü bir kampüs haline ulaşacağını vurgulayan Mahmut Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni binalar ve donatılarla birlikte merkez kampüsünden çok sağlık kampüsümüz büyük bir hale dönüşecektir. Sağlık kampüsünde bin 500'ün üzerinde öğrencimiz var. Bu yıl sağlık alanındaki kontenjanlar arttırıldı. Sağlık kampüsümüzdeki programlara yönelik doluluk oranımız yüzde 100'dür. Sağlık alanındaki yatırımlarımızı arttırmamız lazım, bu alana çok büyük talep var. Bundan sonraki eğitimle ilgili yatırımlarımızı da ona göre dizayn edeceğiz."

BEÜ Tıp Fakültesi bünyesinde kurulacak Kanser Tanı ve Tedavi Merkezi'nin inşaatının devam ettiğini belirten Özer, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 55 yatak kapasiteli merkezimiz 4 bin 402 metrekare kapalı alanı olan bir binamızda olacak. Bu merkezimizi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı marifetiyle yapıyoruz. Hedefimiz merkezimizi en geç kasım ayında hizmete almak istiyoruz. Burayı hastanemize kazandırdığımızda bölgedeki tek kanser tedavi ve tanı merkezi olacak. Şu anda 18 yataklı bir onkoloji servisimiz var. Kanser tedavisiyle ilgili şu anda kullanılan tüm cihazlarımız mevcuttur."

Her türlü donanımlı kanser tanı ve tedavi merkezini üniversitelerine kazandırmaya çalıştıklarına dikkati çeken Özer, sözlerini şöyle tamamladı:

"Artık üniversiteler belli özellikleriyle ön plana çıkmaya çalışıyorlar. Akdeniz Üniversitesi yüz nakliyle, İnönü Üniversitesi karaciğer nakliyle ön planda ise bizim de üniversitemize sağlık alanında seçtiğimiz iki hedefimiz var. Bunlardan biri kanser alanı diğeri ise diyabet ve obezite alanıdır. Kanserle ilgili fiziki alanın yapımı devam ediyor. Diyabet ve obeziteyle ilgili çalışmalarımız da başladı.

Kanser, diyabet ve obezite alanıyla ulusal ölçekte ön plana çıkmak istiyoruz. Bu iki alana tüm yatırımlarımızı aktaracağız."

Kaynak: AA