Sokak Çocukları ve Şiddet Gören Kadınlar Gss’ye Alındı

Aksaray Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Saffet Çalışkan, 6486 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun bazı maddelerinde değişiklikler yapıldığını belirterek, değişiklikler kapsamında sokak çocukları ve şiddet gören kadınların da Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına alındığını söyledi.

Sokak Çocukları ve Şiddet Gören Kadınlar Gss’ye Alındı
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 60’ıncı maddesinde yapılan düzenleme ile 18 yaş altı çocukların ücretsiz sağlık yardımı almaları konusundaki sorunların giderildiğini belirten AKSARAY SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan, “18 yaşına kadar çocukların herhangi bir şart aramaksızın sağlık yardımı alabilmesi imkanı getirildi.

Yeni düzenlemeden, anne-babası olmayan, kendisine bakmakla yükümlü kimsesi bulunmayan sokak çocukları da yararlanacak. Aynı maddede ayrıca 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hükümlerine göre genel sağlık sigortalısı olmayan şiddet gören kadınlarda bu hallerin devamı süresince gelir tespiti yapılmaksızın primleri devlet tarafından ödenen kişi statüsünde genel sağlık sigortalısı olarak sayılacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA